Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piton ilegalac iz Srbije htio se 'prošvercati' u prtljažniku busa

None Foto: 24sata/ilustracija 2

Burmanskog pitona, dugačkog dva metra, pronašli su u torbi na autobusnoj stanici u Pančevu u Srbiji. Torba sa zmijom trebala je otputovati do Herceg Novoga

Kontrolori Auto-transportnog poduzeća neugodno su se iznenadili kad su vidjeli da se torba koju su stavili u prtljažnik miče. Naime, jedan čovjek je zamolio vozača da prevoze torbu u Herceg Novi. Kad su otvorili torbu vidjeli su ogromnog pitona. 

 - Nije bilo panike na stanici jer je jako malo ljudi primijetilo da u torbi imamo dva metra dugog pitona - ispričao je Voja Savičić iz Auto-transportne tvrtke.

Policija je vlasnika pitona pronašla u Crnoj Gori gdje je trebao dočekati svoju zmiju. Uhitili su i čovjeka koji je pitona smjestio u bus.

Pitona su smjestili u Beogradski zoološki vrt gdje je brigu za njega preuzeo hranitelj zmija, piše Blic

- Zmija je u odlučnom stanju, koža joj je dobro očuvana. Mirna je, vidi se da je navikla na kontakt s ljudima i da se s njom radilo - rekao je Aleksandar Rakočević. Dodao je da pitona još nisu nahranili, već čekaju da se zmija malo prilagodi novom okruženju.

Burmanski piton je od 1. lipnja ove godine stavljen na međunarodnu CITES listu strogo zaštićenih vrsta životinja, što znači da se ova zmija u posljednja dva mjeseca mogla nabaviti samo ilegalnim putevima.

Komentari (6)
  • ne volim zmije... brrr :D

    3. 8. 2011,   19:37
  • daj ga ovamo, ide fino uz bijelo suho vino , i pržene banane..

    3. 8. 2011,   21:06
  • Treba malo bolje kontrolirati što sve ti busevi prevoze,ja sam vidjela psa kojeg su slali iz Dalmacije za Slavoniju,rekla bi da je bio nakljukan nečim jer je spavao cijelim putem u nekoj plastičnoj kutiji,a put traje 11 h. a jednom su čak i ptice prevozili u nekim gajbama ..i to sve u spremniku di su kuferi! Šoferi samo da zarade. užas.

    4. 8. 2011,   10:17