Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pitona od 2,5 m u plahti htjeli prošvercati na more

None Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell 4

Sakrili ga u kufer: Životinju vrijednu 1500 eura trebao je netko preuzeti u Splitu. No zmijin novi dom je azil za životinje u Rušćici u Slavoniji...

Gotovo 2,5 metra dug kraljevski piton sunča se obavijen oko grane u Zoološkom vrtu Milec u slavonskobrodskom predgrađu Rušćica, koji je državni azil za životinje zaplijenjene na graničnim prijelazima. Pitona su našli na carinarnici na Bajakovu. - Ako se vlasnik zmije ne javi i ako se ne bude žalio na oduzimanje, piton će ostati u vlasništvu azila - rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Kruno Žgela. Protiv vozača (46) autobusa iz Splita bit će podinuta kaznena prijava zbog protuzakonitog pokušaja šverca. - Piton je zasigurno bio nečiji kućni ljubimac jer je naviknut na ljude i dodire. Bio je potpuno miran kad smo ga stavljali u kavez. Njegova tržišna vrijednost je oko 1500 eura - objasnila je Barica Milec, vlasnica ZOO vrta i prihvatilišta u Rušćici.

Komentari (4)
  • Švercere treba osuditi kao da švercaju drogu! abcoba123@ i jedno i drugo ubijaju tiho,polako i mučki!!

    30. 5. 2010,   18:24
  • bolje da to švercaju nego drogu

    30. 5. 2010,   18:24
  • Koliko se samo životinja preveze tako sa juga na sjever zemlje i obrnuto..jednom su pasa prevozili ,a jednom kašetu punu golubova(btw 11 sati traje put)...pa zar nije to mučenje životinja!! Ko zna šta sve ti vozači prevoze,ne znaju ni oni,ali mislim da bi se tome trebalo stati na kraj!

    30. 5. 2010,   18:24