Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pitonka im se uselila na tavan i još pozvala 'ekipu' na parenje

None Foto: The Cairns Post 8

Zmija duga pet metara uvukla se u krov kanu kluba u australskom gradu Cairnsu. Nisu je mogli istjerati, a panika je nastala kada je dozvala pet mužjaka na parenje

Lovci na zmije konačno su uhvatili ženku pitona dugačku 5 metara i tešku 18.5 kg, koja je mjesecima sijala strah u predgrađu australskog Cairnsa. Zmija se nastanila u krovu kanu kluba "Hekili Outrigger" u Yorkeys Knobu te je nitko nije uspio izmamiti van. Panika je nastala kada je fatalna ženka prizvala pet mužjaka na parenje. Veterinar dr. Dave Walton, iz službe za uklanjanje zmija, morao je pozvati u pomoć ekipu National Geographica s Floride koja je u blizini snimala dokumentarac.

- Nekoliko puta sam je uhvatio, ali nisam je uspio primiti za kraj repa, a nisam je hitio ozlijediti hrvanjem u tijesnom krovnom prostoru - rekao je Walton za The Cairns Post. Dodao je kako je ženka duže vrijeme privlačila mužjake koji su se također uvlačili u krov kućice za čamce.

- Sada ćemo pokušati pronaći odgovarajuće mjesto za zmiju, bilo u prašumi ili u šumama mangrova, gdje će nastaviti živjeti - zaključio je dr. Walton.

Inače, grad Cairns se nalazi na obali Tihog oceana u australskoj državi sunca Quennsland. Nedaleko su tropske kišne šume pa nije rijetkost da zmije zalutaju u naselja.

Komentari (10)
  • Dobro da nije došla nekom Kinezu. Već bi se odavno vrtila na roštilju :-))

    13. 10. 2011,   07:37
  • pitonka madam, otvorila bordel :)))

    13. 10. 2011,   11:54
  • oderat , ispeč , pojest ....napraviti cipele ....

    13. 10. 2011,   09:56