Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pješak se bori za život: Vozač auta je pobjegao nakon nesreće

Vozač (56) u petak je oko 5.30 sati na pješačkom prijelazu na Ilici u zagrebačkoj Kustošiji udario pješaka (33) i teško ga ozlijedio. Građanin je čuo koji auto traže i dojavio da je u Sokolskoj ulici

Pješak (33) u petak je oko 5.30 sati prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu ispred Konzuma u Ilici u zagrebačkoj Kustošiji. Velikom brzinom na njega je naletio vozač i srušio ga na tlo. Nakon prometne nesreće nije stao kako bi provjerio što je s pješakom te pozvao Hitnu pomoć ili policiju već je nastavio dalje voziti Ilicom prema zapadu.

Nesreću je, doznajemo, vidjela plavokosa djevojka koja je prva zvala Hitnu i policiju. Pješaka su prevezli u KB Sestara milosrdnica gdje su utvrdili da je teško ozlijeđen. Ima ozljede opasne po život.

Odbjeglog vozača policija je pronašla nakon dojave građanina, koji je čuo kakvo vozilo policija traži, a potom dojavio da ga je vidio u obližnjoj Sokolskoj ulici.

Riječ je o Renault Cliju, koji je imao oštećenja koja su odgovarala nesreći, a vrlo brzo utvrdili su da je vozio 56-godišnjak. Dobio je kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenima te nepružanja pomoći.

Iz zagrebačke policije zahvalili su građaninu koji im je pomogao pronaći počinitelja.

Komentari (98)
  • Doživotno triba dozvolu uzet, samo zbog bijega.

    24. 9. 2017,   15:13
  • Lika zaboli prkno jer zna da je kraj ovakovog "pravosuđa" prije vani nego nutra... Za ludilo, divljanje i ubojstva u prometu najveći je krivac rvacko pravosuđe, kao i za sav ostali lopovluk i kriminal... dno dna, to je veći šljam nego sve lopine, ubojice, profiterčine, veleizdajnici i kriminalci skupa...

    24. 9. 2017,   15:16
  • Pravedna kazna za takvog kretena je 10 g a ako ozlijeđeni premine 20 god.

    24. 9. 2017,   15:27