Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pješice do neba: Stanari Burj Khalifa bi mogli ostati bez lifta

None Foto: REUTERS

Neki od stanara nisu platili pričuvu od 2012. unatoč brojnim upozorenjima. Sada bi mogli ostati bez lifta, klime, pristupa garaži, teretani, bazenima i teniskim terenima

Stanari Burj Khalifa, najvišeg nebodera na svijetu koji ima 160 katova, mogli bi ostati bez lifta. Naime, stanari nisu plaćali pričuvu te im prijeti isključenje lifta i ostalih pogodnosti kao što je klima ili pristup garaži, javlja CNN.

- Pozivam sve stanare da plate troškove usluga kako bi se osiguralo besprijekorno upravljanje zajedničkim prostorijama i drugim sadržajima, kazao je glasnogovornik Emaar Propertiesa, tvrtke koja je zadužena za održavanje zgrade.

Neki od stanara nisu platiti pričuvu od 2012. unatoč brojnim upozorenjima. Tvrtka je pismom upozorila stanovnike Burj Khalifa da će svima onima koji ne plate svoje obveze blokirati čip kartice te da neće moći ući u svoje garaže, ni koristiti teretanu, bazen i teniske terene.

Vlasnici koji redovito plaćaju svoje obveze će moći bez ikakvih problema pristupiti svemu, poručuju iz Emmar Propertiesa.

Agencija za nekretnine u Dubaiju već neko vrijeme pokušava postrožiti pravila tako da stanodavci koji iznajmljuju stanove unaprijed traže godišnji iznos za pričuvu. 

Prema podacima Agencije, u zgradi je 900 luksuznih apartmana koji se protežu od 10 do 108 kata. Apartmani s jednom sobom se iznajmljuju za 55.000 dolara godišnje. Iznos se mora uplatiti unaprijed i u cijelost. Tome se pridodaju i troškovi održavanja od 25.000 dolara godišnje. 

Komentari (15)
  • Tko zeli zivjeti u oblacima neka plati ili neka pati.

    12. 2. 2014,   13:07
  • a ovom na 100-tom katu taman riknula veš mašina i mora kupit novu. Treba prvo staru odnjet dolje, a onda novu gore :-)

    12. 2. 2014,   14:19
  • ma ja se ne bi sramotio zbog malo siće....

    12. 2. 2014,   11:58