Obavijesti

News

Komentari 111

Plaća im 'skoči': Hrvati otkrili kako više zaraditi u Njemačkoj

Plaća im 'skoči': Hrvati otkrili kako više zaraditi u Njemačkoj
1

Đakovo ne pamti kada se ovoliko mladih oženilo u tako kratkom roku. U subotu su u matičnom uredu u brak stupila čak četiri mlada para, a sve kako bi u Njemačkoj imali manje poreze

VIDEO

Mala vijećnica Grada Đakova prošle je subote zabilježila veliki broj vjenčanja pred matičarem - njih čak četiri. Kako piše Glas Slavonije, toliko se vjenčanja u subotu popodne ne pamti već godinama. 

Riječ je o mladim parovima iz grada i okolice koji su novi život potražili u Irskoj i Njemačkoj. U Đakovo se vraćaju na kratko, samo da se ožene u matičnom uredu, a za veliko slavlje i vjenčanja, kako sami kažu, trenutno nemaju vremena. 

U Njemačkoj je život samca vrlo skup, a porezi i davanja državi smanjuju se nakon što stupe u brak. 

- Odete li kao par, a da niste vjenčani, u Njemačku, idete u, kako oni kažu, 'prvu grupu', dakle prvu skupinu poreza, a to je porezna jedinica u kojoj vam jako puno skidaju s mjesečne plaće jer samci plaćaju najviši porez u Njemačkoj. Stoga su se moj sin i tada njegova djevojka, a sada naša mlada snaha u samo tjedan dana odlučili na odlazak u Njemačku, ali i na vjenčanje prije toga ovdje, u Đakovu, i to samo pred matičarom, toliko da zadovolje zakonsku formu i službeno budu vjenčani - kazala je jedna žena iz Đakova. Dodaje da na "brzinskim vjenčanjima" uz roditelje dođu još samo kumovi. 

- Vjenčanjem, postavši bračni par, u Njemačkoj su odmah ušli u nižu, drugu poreznu skupinu u kojoj su porezna davanja znatno manja. Sin kaže da mu je time razlika na plaći zasigurno od 300 do 400 eura. Dodaje da je kojim slučajem kao samac, nevjenčan, ostao u prvoj skupini, plaća bi mu bila možda oko 1100 eura, a ovako je 1580 eura - dodala je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa