Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Plaće su povećane 18 posto i realnost je da više ne možemo'

Ministar je izvijestio i da će se s predstavnicima veledrogerija sastati u ponedjeljak kako bi pokušali dogovoriti rješavanje problema velikih dugova, zbog čega su počele ovrhe pojedinih bolnica.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je da su u mandatu ove Vlade djelatnicima u zdravstvu plaće povećane za 18 posto.
Na novinarsku konstataciju da medicinske sestre i dalje nisu zadovoljne povećanjem plaća pa najavljuju novi štrajk, odgovorio je stihom pjesme Petra Preradovića: 

- Ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno ono nikad nije - kazao je Kujundžić. 

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade MILAN KUJUNDŽIĆ: Postoji realna mogućnost da se u zdravstvu još povećaju plaće

Naveo je kako je za razumjeti ljude da im je to malo i da očekuju više. 

- No hrvatska je realnost uistinu takva da više ne možemo, moramo imati novce i za sve drugo, u ovome trenutku to je maksimum koji je ova Vlada mogla dati - rekao je Kujundžić.

Ministar je izvijestio i da će se s predstavnicima veledrogerija sastati u ponedjeljak kako bi pokušali dogovoriti rješavanje problema velikih dugova, zbog čega su počele ovrhe pojedinih bolnica. 

Zagreb: Odlazak ministara nakon sjednice Užeg kabineta Vlade RH MINISTAR KUJUNDŽIĆ: 'Vlada će naći način da podigne plaće djelatnicima u zdravstvu'

- Razgovarat ćemo kao i do sada, njih je za razumjeti da traže svoje novce i veliki su iznosi. Uvijek smo nalazili rješenja, pa vjerujem da ćemo i ovoga puta - rekao je Kujundžić.

Kaže i da se oni vrlo korektni u odnosu na sve financijske probleme koje imaju. Ministar financija Zdravko Marić siguran je da će prije usvajanja proračuna biti još zahtjeva prema proračunu. Naveo je da zahtjevi prosvjetara iznose godišnje više od 400 milijuna kuna.

- Ponavljam da nije sporna želja i volja za povećanje plaća, ali je pitanje mogućnosti - kazao je. 

Naveo je da će se sredstva za sve što je preuzeto pronaći. 

Komentari (55)
  • Ja naivac mislio da će pričat o novim ultrazvučnim aparatima, o CT uređajima, kojima bi se poboljšali uvjeti rada. A odgovor stane u samo dvije riječi. Sedam posto. Pa će uvjeti rada u zrdavstu biti idealni. Jer im se jebe. I za bolje uvjete i za sve. Neće se više čekat na preglede dvije godine, jer su dobili bolje uvjete rada, koje će potpisom i potvrdit, pa će u zaborav pasti i legendarna Mišina izjava Lakše je čovjeku snimit CD, nego napravit CT. Jer će valjda sad nazivat građane i molit ih da dođu radit CT, UV, EKG, BKG i kako se svi ti kurci ne zovu. Kada mislite rasteretiti 40% poreza koje dajem državi svaki mjesec od svoje plaće?

    26. 9. 2019,   12:07
  • Nije završio rečenicu. Trebalo je biti: Plaće su povećane 18 posto i realnost je da više ne možemo jer šaljemo novce u Bosnu za njihove bolnice i njihove branitelje.

    26. 9. 2019,   12:04
  • hahaha, mozete vi svasta, ali necete! zamislite da svima vama smanjite place za nekih 50 % (realno bi vam i tad previse ostalo) koliko bi bilo onda za sve nas druge, pogotovo lijecnike, medicinske sestre, itd. ali neeeeeeee, ne ide to tako. kako mislis smanjit nama da bi drugi imali vise? hahaha, ma tupson do tupsona u drzavi gdje je narod jos tupastiji!

    26. 9. 2019,   12:01