Obavijesti

News

Komentari 45

Plaće u Zagrebu su narasle od listopada, prosjek je 7541 kuna

Plaće u Zagrebu su narasle od listopada, prosjek je 7541 kuna
1

Najviša je prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu bila u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, 12.103 kune, zatim u financijskim uslužnim djelatnostima gdje iznosi 10.832 kune

VIDEO

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za listopad prošle godine iznosila je 7541 kunu, što je nominalno za 0,72 posto više nego za rujan, a 3,8 posto više nego za listopad 2018. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Prosječna je zagrebačka plaća za listopad, naime, za 54 kuna veća nego za rujan, a 281 kunu veća nego za listopad 2018. godine.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za listopad lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6496 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za listopad bila je viša za 1045 kuna.

Po podacima zagrebačke statistike, prosječna je neto plaća za listopad prošle godine u zagrebačkom gospodarstvu iznosila 7373 kuna, a u izvangospodarskim djelatnostima 7878 kuna.

Najviša je prosječna neto plaća za listopad u Zagrebu bila u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, 12.103 kune, zatim u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, 10.823 kune.

Kad agencije 'štede': Kupili su zgradu, no i dalje plaćaju najam
Kad agencije 'štede': Kupili su zgradu, no i dalje plaćaju najam

Zagrebačka statistika je neto plaće veće od 10 tisuća kuna registrirala i u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravak        (10.619 kuna), proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda (10.550 kuna), proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda (10.368 kuna), promidžbi i istraživanju tržišta (10.352 kune), računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnosti povezanim s njima (10.413 kuna), telekomunikacijama (10.171 kunu) itd.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za listopad lani u Zagrebu bila u proizvodnji odjeće, 4215 kuna te u zaštitnim i istražnim djelatnostima, 4328 kuna. Prosječnu neto plaću manju od pet tisuća kuna zagrebačka je statistika zabilježila i u proizvodnji metala, 4525 kuna, u proizvodnji tekstila, 4569 kuna, proizvodnji kože i srodnih proizvoda, 4542 kune, u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića 4483 kune, u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 4560 kuna, te ostaloj prerađivačkoj industriji 4 914 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, prosječna je bruto plaća za listopad lani u Zagrebu iznosila 10.602 kune, što je na mjesečnoj razini više za 0,80 posto, a na godišnjoj razini rast iznosi 4,1 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"