Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Palma tresnula u Westgateu: 'Užas, mogla je pasti na ljude'

None Foto: 6

Palma se srušila unutar zaprešičkog šoping centra Westgate negdje oko 16:30, srećom nitko nije bio u blizini kada je pala. Djelatnici okolnih dućana čuli su glasan udarac

Čuli smo glasan udarac, izašli smo i vidjeli palmu koja je bila na podu kraj pokretnih stepenica, rekla nam je čitateljica.

Užas, pa što bi bilo da je pala na ljude koji su prolazili prema pokretnim stepenicama, rekli su nam djelatnici jednog od dućana u blizini.

Ogromna su stabla nisam mislila da se tako nešto može dogoditi, barem nitko nije ozlijeđen, to je najbitnije - rekla je Maja (34)

Foto: snimio čitatelj 24sata

Iz centra su nam potvrdili da je pala jedna palma, te da nije bilo ozlijeđenih.

- Jedna od palmi u centru je napukla te je dio palme pao, ali sigurnost niti jednog kupca ili zaposlenika nije bila ugrožena. Područje je istog trenutka osigurano te se utvrđuje razlog puknuća debla. Sve palme kao i druge dekoracije u Centru su osigurane posebnim sajlama po najvišim sigurnosnim standardima što je i u ovom slučaju doprinijelo da, unatoč puknuću debla, nitko nije ozlijeđen - rekli su nam iz Westgatea.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Palme inače održava njihova Služba održavanja, te su iz centra reklai kako su među njima i stručnjaci za biljni svijet. 

- Oni se redovito brinu o svom unutarnjem i vanjskom raslinju Centra te se svakodnevno pregledava opće stanje. S obzirom da je napuknuti dio palme  u samom rubu uz pokretne stepenice, nije bilo potrebe za zatvaranjem dijela centra - rekli su nam iz West Gatea.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Foto: snimio čitatelj 24sata

Foto: snimio čitatelj 24sata

Komentari (37)
  • Pa naravno da nije bilo nikoga u trenutku dok je pala. Westgate uvijek zjapi prazan lol. Bilo bi stvarno cudo da je netko bio u blizini te palme.

    28. 8. 2019,   18:35
  • prehitilo ju 😂😂😂😂

    28. 8. 2019,   18:51
  • a jadna palmica, treba ju iskopati i zakopati negdje u blizini mora, na nekoj lijepoj plaži

    28. 8. 2019,   18:18