Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plan B: Ako se ne ukinu prava, svim radnicima će rezati plaće

None Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Na radnicima u javnom sektoru tako bi se uštedjelo skoro milijardu kuna godišnje. Vladi za smanjenje koeficijenata i osnovice plaće ne treba podrška sindikata

Ukoliko sindikati ne pristanu na zamrzavanje božićnica, regresa i putnih troškova Vlada će im ponuditi plan B, zadržavanje postojećih prava, ali uz smanjenje osnovice i koeficijenta za plaće, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Na zaposlenima u javnom sektoru tako bi se uštedjelo gotovo milijardu kuna na godinu. Za zamrzavanje prava Vladi treba pristanak sindikata dok u slučaju zamjenskog rješenja, Vladi ne treba podrška sindikata. 

Pregovarač iz Vlade kaže kako su neki čelnici sindikata na pregovorima bili vrlo kooperativni, no problem je što svi nisu složni. 

Ukidanjem dodataka najviše bi izgubili oni s najvećim plaćama (20-22 posto), dok bi KV, NKV i VKV radnici dobivali oko sedam posto manja mjesečna primanja. 

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Komentari (228)
  • kakvo rezanje plaća???!!! sa VŠS radim za 4100kn . zar je rješenje izbit meni iz usta, a ne a opreznije ulagat u prijekte. nitko ne odgovara za 1000 nedovršenih objekata, mostova, igrališta, kampova, bolnica, škola i sl. koliko je tu love bačeno, milijarda! i sad ce baš situaciju u zemlji spasit da meni izbiju osnovne ljudske potrebe.

    6. 6. 2012,   07:42
  • srušimo vladu inače ostajemo bez kruha

    6. 6. 2012,   07:36
  • Još povećati PDV, cijenu struje, plina...svega, smanjiti plaće, uvesti još poreza... Ali, sebi NE smanjiti plaće, NE ukinuti nadzorne odbore i sl., NE ukinuti dodatak za "saborsku" odjeću od 500 000kn godišnje...što još? OK, država je u banani, ali "VRIJEME JE DA SE KRENE OD SEBE" ! Što je Vama 2-3 tisuće na 15000kn + još tko zna koliko tisućica od naraznoraznih odbora, nadzora?!!!! Inače, mogli bi biti prijevremeni izbori!

    6. 6. 2012,   08:06