Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Plan predviđa brodogradilišnu luku za područje Uljanika"

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Grad Pula nije mijenjao niti je brisao odredbe prostornih planova. Unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke, kako se navodi u dopisu iz Grada Pule, može se obavljati djelatnost brodogradnje...

Grad Pula nije mijenjao niti je brisao odredbe prostornih planova koje se odnose na gospodarsku i proizvodnu djelatnost unutar područja obuhvata Uljanik brodogradilišta, a za područje tog brodogradilišta u svim je relevantnim dokumentima prostornog uređenja Grada Pule određena namjena luke posebne namjene - brodogradilišna luka, priopćeno je u utorak navečer iz pulske gradske uprave. 

NISU GA HTJELI TAMO Pernar došao na prosvjed za 3. maj i Uljanik, radnici ga otjerali

Unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke, kako se navodi u dopisu iz Grada Pule, može se obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu.

'DOKLE SI TO STIGLA, HRVATSKO?' Suze radnika Uljanika: Saznao je da ni danas neće dobiti plaću

Osim toga, mogu se obavljati i zdravstvene djelatnosti, djelatnosti vezane uz istraživanje i razvoj te ostale srodne djelatnosti.

Pula: Å trajkaÅ¡i i peti dan izaÅ¡li na gradske ulice NAJVIŠE DO SADA Prosvjeduju: Na ulicama Pule više od 3500 radnika Uljanika

"Iz toga je razvidno i nedvojbeno kako važeći prostorni planovi ne omogućavaju realizaciju nikakvih turističkih sadržaja", poručuju iz Grada Pule reagirajući na, kako su naveli, "dezinformacije koje su se u dijelu javnosti pojavile u vezi sa stanjem u pulskom brodogradilištu Uljaniku i važećim prostornim planovima". 

Zagreb: Svečana akademija u hotelu Westin povodom Dana Hrvatske obrtničke komore MINISTAR HORVAT: 'Optimist sam da ćemo u petak naći model za plaće u Uljaniku'

"Naprosto je nevjerojatna količina laži i dezinformacija ovih dana u dijelu medija, čime se samo dodatno želi uznemiriti ionako ogorčene radnike. Još jednom želim jasno poručiti i ponoviti - za brodogradilište Uljanik prostorni planovi predviđaju jasnu namjenu, a to je brodogradilišna luka. Nikakva druga namjena ne postoji, to je istina i to je činjenica", zaključio je u priopćenju pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Komentari (6)
  • Obično se kaže "Di ima dima ima i vatre"... A kad se o nečemu priča onda znači da postoje neki planovi.

    28. 8. 2018,   23:29
  • Prostorni planovi se lako promjene.

    29. 8. 2018,   08:23
  • "Kad naš brod tone tone a zvona zvone...."

    28. 8. 2018,   22:03