Obavijesti

News

Komentari 100

Planira odseliti u Irsku: Prva muška primalja još čeka posao

Planira odseliti u Irsku: Prva muška primalja još čeka  posao
1

Iako se javljao na sve natječaje, Ivan Marinić (22) iz Gornje Vrbe kraj Slavonskog Broda kaže da ga iz niti jedne bolnice nisu čak zvali ni na razgovor

VIDEO

Ivan Marinić (22) iz Gornje Vrbe kraj Slavonskog Broda prva je muška primalja u Hrvatskoj. Unatoč činjenici da se javlja na sve oglase, nije uspio pronaći posao. U Irsku je trebao ići prije par mjeseci, no zakompliciralo se s papirima pa čeka novu priliku.

- Trenutačno radim kao konobar u caffe baru. Odabirom smjera Primaljnog asistent ispunio sam svoje želje koje sam imao prije upisa u samu tu školu.Velika želja i zanimanje za spašavanjem života mi je donjela nešto novo. Moja obitelj je bila sretna zbog toga jer su znali da je to ono što ću zavoljeti te su bili uz mene do samoga kraja. No posao u struci nisam uspio
dobiti – objašnjava Ivan nesretan zbog razvoja situacije i nemogućnosti da u svojoj domovini radi posao koji voli.

Zato se okrenuo traženju posla u inozemstvu. Prije par mjeseci trebao je otputovati raditi u Irsku, no situacija se zakomplicirala.

- Kako bih ondje dobio posao, trebao sam se registrirati u njihovoj komori primalja. Papiri mi nisu bili gotovi na vrijeme i nisam to uspio. Međutim, nedavno sam im opet priložio sve papire i nazvali su me. Plan je da prvo radim u domu umirovljenika ondje, a istovremeno se školujem na višoj školi za primalje. Kad to završim, radit ću u bolnici kao primalja. Doduše, joše čekam poziv na razgovor kojim ću definirati kada bih točno trebao otputovati – objašnjava on dodajući da bi ga ipak puno više veselilo da ostane u Hrvatskoj gdje je već stekao praksu u Varaždinskoj bolnici.

Ondje je bio na pripravničkom stažu. Položio je stručni ispit, a prvi hladan tuš došao je kad od Hrvatske komora primalja nije mogao dobiti licencu jer nije bila predviđena za muškarce nego samo za žene. Požalio se medijima, utvrđeno je da nisu poštivali ravnopravnost spolova i na kraju su mu ipak dali licencu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada sam se prvi puta našao u rađaoni sve me je zanimalo i svi su me prihvatili, od drugih primalja do doktora, kao da radim pet ili šest godina. Uz pomoć primalja s kojima sam radio i trudnice su me prihvatile bez ikakve neugodnosti i problema. Brzo sam se uklopio i tada sam u potpunosti shvatio da želim to raditi i biti podrška trudnicama do kraja – iskreno se prisjeća mladić.

Iako se po završetku staža javljao na svaki mogući oglas za primalje, niti jedna bolnica nije iskazala interes niti ga je pozvala makar na razgovor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji