Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planiraju državne institucije 'ugurati' u Vjesnikov neboder?

None Foto: Ratko Đurović

Državna agencija za upravljanje državnom imovinom smatra da će preseljenjem uštedjeti četiri mil. kuna godišnje samo na troškovima najma. Prostore treba urediti

Država je vlasnik jedne trećine Vjesnikovog nebodera, no nada se da bi u budućnosti mogla dobiti i više od 10.000 kvadrata, koliko sada posjeduje, jer su neke parnice još u tijeku. Zato država već planira preseljenje nekih institucija u tu zgradu, javlja Dnevnik.hr. 

Državna agencija za upravljanje državnom imovinom smatra da će preseljenjem uštedjeti četiri milijuna kuna godišnje samo na troškovima najma. Ističu da će poslovanje tako biti učinkovitije, a nadaju se i uštedama na poštanskim i kurirskim uslugama. 

Prostore u zgradi još treba urediti te preseljenje institucije dobro isplanirati zato se selidba očekuje tek krajem godine. 

Komentari (29)
  • samo se sele... kak lastavice...

    24. 4. 2015,   08:08
  • Možete sve institucije preseliti u Zmaj i Lovićev toranj sa zlatnim šekretom

    24. 4. 2015,   08:21
  • Još jedna beskorisna agencija koja je svrha sama sebi.Koliko su samo vojnih objekata proglasili neperspektivnima i koji danas zjape prazni te su samo daljnji trošak državi.Mogli su ih ili prodati,iznajmiti ili premjestiti državne institucije u njih.Ali ipak je očito preteško uključiti moždane vijuge.Jadna ova država gdje se tako očito honorira nerad,nesposobnost i nepotizam!

    24. 4. 2015,   09:04