Obavijesti

News

Komentari 37

Planirao je napad kamionom: U Italiji uhitili simpatizera ISIL-a

Planirao je napad kamionom: U Italiji uhitili simpatizera ISIL-a
1

Meta policijske akcije u srijedu bili su i njegovi suradnici, stranci i Talijani, od kojih su neki prešli na islam i bili su dio "kampanje radikalizacije". Njihov broj nije poznat...

VIDEO

Talijanska protuteroristička policija uhitila je u srijedu talijanskog državljanina marokanskog podrijetla tvrdeći da je simpatizer Islamske države koji je planirao napad kamionom.

Riječ je o najnovijem u nizu uhićenja osumnjičenih pristaša islamističkog terorizma u Italiji ovaj mjesec.

Elmahdi Halili (23), uhićen u Torinu, "proučavao je kako pripremiti kamion za napad", rekao je načelnik policije Francesco Messina. "Učio je kako koristiti nož i proučavao gdje i kako napasti."

Teroristi su u Londonu prošle godine izveli tri slična napada. Godine 2016., deseci ljudi stradali su u takvim napadima u Nici i Berlinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je kazala da je Halili 2015. dobio dvogodišnju uvjetnu kaznu zatvora zbog "poticanja na terorizam" putem internetske stranice na kojoj se hvalilo Islamsku državu i napade koje je počinila u Europi.

Meta policijske akcije u srijedu bili su i njegovi suradnici, stranci i Talijani, od kojih su neki prešli na islam i bili su dio "kampanje radikalizacije". Njihov broj nije poznat.

U intervjuu za La Stampu od srijede, talijanski ministar unutarnjih poslova Marco Minniti rekao je da je sigurnosna prijetnja Italiji od pristaša Islamske države veća nego ikad. Pripisao je to povratku stranih boraca u Europu preko Italije nakon poraza Islamske države u Siriji i Iraku.

Policija je u utorak u Foggiji na jugu zemlje uhitila muškarca rođenog u Egiptu pod sumnjom da je član Islamske države i da indoktrinira djecu u kulturnom centru koji je vodio. Policija tvrdi da ih je ohrabrivao da ubijaju nemuslimane.

Uz to, sredinom ožujka policija je po dojavi FBI-ja uhitila muškarca latvijskog podrijetla koji je planirao napad improviziranim eksplozivnim napravama. Razmišljao je o napadu na vrtić.

Italija je ove godine protjerala 29 stranaca, većinom muslimana, koje je smatrala prijetnjom svojoj nacionalnoj sigurnosti. Prošle godine protjerano ih je bilo ukupno 132.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag