Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planula kuća, poginuo vlasnik: Propao je kroz pod u podrum?

None Foto: Željko Hladika/24sata 10

Iz PU krapinsko-zagorske navodeda su vatrogasci prilikom ulaska u kuću naišli na mrtvo tijelo koje je prevezeno u Zagreb na obdukciju gdje će se utvrditi uzrok smrti

Vatrogasci koji su u srijedu oko 20 sati stigli na požar u Vučak kraj Bedekovčine, u kući su zatekli stravičan prizor. Nakon gašenja u podrumu su pronašli mrtvo tijelo vlasnika Franje B. (68).

Kako doznajemo, on je propao kroz opožareni drveni pod kuhinje u podrum. Njegovo tijelo prevezli su na Zavod za sudsku medicinu na obdukciju kako bi utvrdili je li preminuo od posljedica pada ili udisanja dima. Njegovi susjedi ispričali su nam kako su navečer primijetili dim koji je izlazio iz njegove kuće.

Foto: facebook/dvd bedekovcina

- Među prvima smo primijetili dim. Razbili smo vrata i počeli gasiti. Uspjeli smo pogasiti jedan dio, ali nismo mogli ući dalje. Vatrogasci su brzo stigli, za deset minuta, te su nastavili gasiti. Unutra se ništa nije vidjelo, sve je bilo puno dima - rekao nam je susjed pokojnog Franje. Objasnio nam je da je požar izbio u kuhinji, ispod koje je podrum.

- Riječ je o staroj gradnji. Pod je drveni, a ispod njega nije bilo betonske deke ni ničega. Zato je on i propao - rekao je susjed. Dodao je da je Franjo u kući živio sam te nije bio oženjen i nije imao djece. Imao je tri sestre, od kojih dvije žive u Orehovici, a jedna u Bedekovčini.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- To je velik šok. Poznajemo ga cijeli život. U ovoj je kući živio od rođenja. Radio je u građevinskoj tvrtki u Bedekovčini do mirovine. Jedno vrijeme je bio na burzi - govori susjed. Vatrogasci su dobili dojavu u 20.02 sati. Na intervenciju su izašla tri vatrogasca s jednim vozilom iz Javne vatrogasne postrojbe Zabok, sedam vatrogasaca i jedno vozilo iz DVD-a Donja Stubica te 14 vatrogasaca i tri vozila iz DVD-a Bedekovčina. Na terenu su bili gotovo do ponoći.

Foto: Željko Hladika/24sata

Zagorska policija nakon očevida utvrdila je da je požar prouzročio prijenos topline s metalne kante za vrući pepeo na drveni pod, koji se zatim zapalio, a rezultate obdukcije do zaključenja ovog izdanja novina nisu imali.

- U to vrijeme nisam bila kod kuće. Kad sam došla, sve je bilo gotovo. To mi je sin pokojne sestre. On je tu živio sam i nisam ga obilazila jer ni ja ne mogu hodati bez štapa, pa mu nisam mogla pomagati. Za sprovod još ne znam kad će biti. Čekamo da završi obdukcija na tijelu - rekla je teta pokojnog Franje.

Foto: Željko Hladika/24sata

Na dvorišnim vratima njegove kuće jučer je ostala policijska vrpca, a ispred ulaznih vrata ožalošćena rodbina zapalila je lampaše.

Komentari (5)
  • Bio je građevinski radnik za 3000 kn i bio je na burzi. Cudno da nije imao pod kad je toliko zarađivao. Zivjela erceg-rvacka

    9. 5. 2019,   17:39
  • "Iz PU krapinsko-zagorske navodeda"...Navodeda je starohrvatska riječ za dedu na vodi?

    9. 5. 2019,   15:43
  • Pa zašto bar ne piše neslužbemo od čega je požar nastao? Dali je plin struja ili drva?

    9. 5. 2019,   16:14