Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Planuo bus pun Hrvata: 'Guma se zapalila ispod naših sjedala'

None Foto: Poslao čitatelj 8

Čulo se kao da je pukla guma, a nakon toga vidjeli smo vatru. Brzo smo izašli iz autobusa i izbacili kofere. U busu su ostali neki ruksaci s osobnim dokumentima, ispričao nam je čitatelj koji je bio u busu

Išli smo iz Veysonnaza do Splita autobusom. Planuo je u vožnji, ispričao nam je čitatelj koji je bio u autobusu punom srednjoškolaca iz Hrvatske koji se zapalio u Švicarskoj u subotu poslijepodne. Švicarski mediji izvijestili su da je autobus planuo dok je bio u tunelu Schallberg.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Guma se zapalila ispod naših sjedala. Čulo se kao da je pukla guma, a nakon toga vidjeli smo vatru. Brzo smo izašli iz autobusa i izbacili kofere. U busu su ostali neki ruksaci s osobnim dokumentima - ispričao je čitatelj. 

Srećom, nitko u požaru nije ozlijeđen. Vatrogasci su sve putnike odveli u vatrogasnu postaju, a zatim su neki od njih na policiji prijavili štetu i gubitak dokumenata. 

Kako doznajemo od čitatelja, policija je nazvala hrvatsku ambasadu koja im je izdala potvrdu da pređu granicu i na putu su prema Splitu. 

Voditelj puta: 'Motor se iznenada zapalio'

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je Hini voditelj puta Gordan Drašinac.

Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.

Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika.

Autobus je u cijelosti izgorio, a od vatre je spašeno 80-ak posto prtljage, kazao je Drašinac.

Kazao je da su švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

U autobusu su bili splitski učenici iz MIOC-a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Komentari (57)
  • Isa ti vi stvarno nemate svoj zivot.. svaku temu vi komentirate, da je bar komentiranje, ali ovo nema smisla sto vi od sebe dajete..

    12. 1. 2019,   19:59
  • Opet agencije iskorištavaju djecu sa starim autobusima.Što radi inspekcija?

    12. 1. 2019,   20:28
  • Sta pisete bezveze autobus da je bio stari.pa pogledajte da se vecinom nova i skupa auta samo zapale.procitajte samo ferarija koliko se samozapalilo..nema veze starost busa.desilo se i hvala bogu da nitko nije sradao od pozara.i male opekline su jaki bolne i trajne posledice ostaju.kazem hvala bogu sve ok.

    12. 1. 2019,   21:41