Obavijesti

News

Komentari 133

'Vi meni 2000 eura, a ja vama sredim da imate veću mirovinu'

Uskok sumnja da je prvookrivljena zaposlenica HZMO-a od 19. listopada 2013. do 31. svibnja 2017. pristala ishoditi neosnovano povećanje mirovina većem broju zainteresiranih ljudi

VIDEO

Uskok je pokrenuo istragu protiv 17 ljudi, među kojima je i šefica Odsjeka za kontrolu podataka iz mirovinskog osiguranja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) koja je povećavala mirovine ljudima koje bi joj zauzvrat platili od 1.300 do 2.000 eura.

Ne navodeći imena osumnjičenih Uskok je na svojoj internetskoj stranici izvijestio da je pokrenuo istragu protiv 17 hrvatskih državljana zbog sumnje na primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te kaznenog djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

Uskok sumnja da je prvookrivljena zaposlenica HZMO-a od 19. listopada 2013. do 31. svibnja 2017. 'pristala ishoditi neosnovano povećanje mirovina većem broju zainteresiranih ljudi koje su posredstvom II. okr. ponudile novčanu nagradu i dostavljale potrebne podatke'.

'Nakon što joj je II. okrivljena proslijedila podatke o ljudima zainteresiranim za nepripadno uvećanje iznosa mirovine, I. okrivljena je, za novčanu nagradu od 1.300 do 2.000 eura, koristeći se korisničkim imenima podređenih djelatnika u bazi podataka HZMO-a, mijenjala evidentirane podatke o visini iznosa plaće budućih korisnika mirovine na način da ih je neosnovano uvećavala', izvijestio je Uskok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novac od okrivljenika preuzimala je drugookrivljena koja je zadržavala 10 posto, a ostatak predavala prvookrivljenici.

Na taj način zaposlenica HZMO-a je na štetu proračuna omogućila 'nepripadno uvećanje iznosa mirovina' za 14 ljudi, a sebi pribavila 'nepripadnu imovinsku korist od najmanje 20.000 eura', tvrdi tužiteljstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.