Obavijesti

News

Komentari 83

Plemenitost: Darovali organe mrtvog sina i spasili troje djece

Plemenitost: Darovali organe mrtvog sina i spasili troje djece
7

U neizrecivoj tuzi rijetki smognu snage misliti o dobrobiti drugih, a Nino i Andrijana Hrlić učinili su upravo to. Donirali su organe svog poginulog sina i spasili troje djece

VIDEO

Na Lovru je naletjelo vozilo Hitne. Teško ozlijeđenog dječaka prevezli su u Klaićevu bolnicu, no ozljede su bile preteške. Proveo sam dvije noći u autu pred Klaićevom bolnicom u kojoj mi je bio sin. Nije mi padalo na pamet da se maknem. Nisam mogao zaspati, stalno sam razmišljao. Tako mi je sinulo da ako slučajno dođe do onog najgoreg, ako mi sin ne preživi, da bi mogli spasiti tuđe živote donacijom njegovih organa. Rekao sam to bivšoj supruzi i ona se složila - prisjetio se Nino Hrlić (40) iz Donje Bistre najtežeg dana u životu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:09

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov sin Lovro (14) preminuo je lani 2. rujna u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, a njegovi su organi spasili troje djece u samo jednom danu. Na Lovru je u u Donjoj Bistri dva dana ranije naletjelo vozilo Hitne pomoći dok se vozio biciklom. Prevezli su ga u bolnicu i operirali, te stavili u induciranu komu. No, ozljede su za Lovru ipak bile preteške. Obitelj je ponosna na svoju odluku o donaciji organa i taj im čin, kažu, pruža utjehu. Lovrino je srce otišlo u Njemačku, jetra u Austriju, a bubrezi su ostali u Hrvatskoj. Lovrina mama Andrijana (37) kaže da je bio osjećajan, uvijek spreman za poljubac i zagrljaje sa svojim najbližima te da je volio pomagati drugima. 

Od Nine se razvela prije tri godine, a Lovro je ostao živjeti s njom u stanu u Voltinom naselju. Brat Kristijan (16) ostao je živjeti s ocem. Lovro je trenirao atletiku i košarku, a bio je i likovno nadaren. Stan je pun njegovih uradaka.

 - Naravno da bih htjela upoznati djecu koja su dobila Lovrine organe, ali to se ne može. To nikada neću saznati, ali mislim da je to pravilo ispravno. Da opet moram donositi takvu odluku, uvijek bih postupila na isti način - rekla je u suzama Andrijana.

organi

  Ona i bivši suprug Nino apeliraju na vozače da prilagode brzinu, a nakon Lovrine smrti pisali su mnogim institucijama o svom slučaju kako bi upozorili na veću potrebu za nogostupima i povećanu sigurnost na cesti u Donjoj Bistri.

- Sve su nam institucije pozitivno odgovorile, a sada čekamo da se pokrenu i ostvare svoja obećanja - zaključio je shrvani tata Nino.

Pokrenuo akciju da se ne ponovi

Na mjestu na kojem je Lovro poginuo sada i do tri puta tjedno dežura policija.Mnogima su na tom dijelu napisali kazne zbog prebrze vožnje. Žao mi je što i prije nisu kontrolirali brzinu - tvrdi Nino koji je s Andrijanom pokrenuo akciju da spriječe nove tragedije.

organi
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS