Obavijesti

News

Komentari 236

Plenki i Kolinda idu Vladinim zrakoplovom na izjave u Split

Plenki i Kolinda idu Vladinim zrakoplovom na izjave u Split
1

Državni avion je letio iz Zagreba u Split, vratio se u Zagreb, otišao u Salzburg po predsjednicu, pa ona odletio u Split. Sve, u svemu barem 70.000 kuna troška samo za let

VIDEO

Vladin zrakoplov Challenger CL danas će dva puta letjeti u Split kako bi najviši državni dužnosnici mogli vidjeti opožareno područje i dati izjave. S vladinim zrakoplovom čiji sat leta košta 15.000 kuna, danas u Split stigao premijer Andrej Plenković. Nakon što je bio na kriznom stožeru, Plenković se zrakoplovm vratio u Zagreb. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je za to vrijeme bila u Salzburgu i čekala avion.

- To je točno, jer znate, imamo samo jedan  - rekao je Plenković na tiskovnoj konferenciji.

Državni avion je tako otišao u Salzburg po predsjednicu, a onda je ona s njim odletjela opet u Split. Nije poznato je li usput stala u Zagrebu.

U nedjelju je dakle Vladin avion odvezao državnu delegaciju Gordana Jandrokovića, Zdravka Marića, Janicu Kostelić i Davora Božinovića na finale Wimbeldona. Danas je letio iz Zagreba u Split, vratio se u Zagreb, otišao u Salzburg po predsjednicu, pa ona odletio u Split. Sve, u svemu barem 70.000 kuna troška samo za let.

Plenković je upitan i je i u redu da oni imaju takve privilegije, još su u Split stigli cestom i službeni automobili kojima su obilazili požarište dok su vatrogasci sami morali plaćati trajekt. Naime, pojavila se priča da su vatrogasci sa Supetra sami platili trajekt da bi intervenirali u Sitnom. Zapovjednik postaje Nikola Martinić nam je rekao da je karte platila postojba, a novce će refundirati Hrvatska vatrogasna zajednica. Plenković nije bio oduševljen pitanjem.

- Najbolje po toj logicida nema države, nema predsjednika vlade, nema predjsjednice, nema predsjednika Sabora, nema institucija. Odbacujem demagogiju i populizam. Postoje pravila i uzusi  na koji način čelni ljudi trebaju obnašati dužnosti. To nitko od nas ne bira osobno, nego dolazi s dužnosti. I dalje ne želim komenitrati – rekao je Plenković koji je iz Zagreba 'naručio' i službene aute u Split.

Dok je premijer letio, iz Zagreba je krenula flota od nekoliko službenih Audija koji su išli u Split kako bi premijera i svitu mogli razvoziti po gradu, a kad se premijer ponovno ukrcao u službeni avion kako bi se vratio u Zagreb i Audiji su se cestom vratili u glavni grad, javlja Index.

Predsjednica je u Splitu kazala da je išla državnim zrakoplovom jer je redovnim linijama bilo komplicirano doći iz Salzburga. Inače, kaže, putuje redovitim linijama kad god to može.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...