Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenki i Kolinda idu Vladinim zrakoplovom na izjave u Split

None Foto: Grgo Jelavic/Hrvoje Jelavic/Ivo Cagalj/PIXSELL

Državni avion je letio iz Zagreba u Split, vratio se u Zagreb, otišao u Salzburg po predsjednicu, pa ona odletio u Split. Sve, u svemu barem 70.000 kuna troška samo za let

Vladin zrakoplov Challenger CL danas će dva puta letjeti u Split kako bi najviši državni dužnosnici mogli vidjeti opožareno područje i dati izjave. S vladinim zrakoplovom čiji sat leta košta 15.000 kuna, danas u Split stigao premijer Andrej Plenković. Nakon što je bio na kriznom stožeru, Plenković se zrakoplovm vratio u Zagreb. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je za to vrijeme bila u Salzburgu i čekala avion.

- To je točno, jer znate, imamo samo jedan  - rekao je Plenković na tiskovnoj konferenciji.

Državni avion je tako otišao u Salzburg po predsjednicu, a onda je ona s njim odletjela opet u Split. Nije poznato je li usput stala u Zagrebu.

U nedjelju je dakle Vladin avion odvezao državnu delegaciju Gordana Jandrokovića, Zdravka Marića, Janicu Kostelić i Davora Božinovića na finale Wimbeldona. Danas je letio iz Zagreba u Split, vratio se u Zagreb, otišao u Salzburg po predsjednicu, pa ona odletio u Split. Sve, u svemu barem 70.000 kuna troška samo za let.

Plenković je upitan i je i u redu da oni imaju takve privilegije, još su u Split stigli cestom i službeni automobili kojima su obilazili požarište dok su vatrogasci sami morali plaćati trajekt. Naime, pojavila se priča da su vatrogasci sa Supetra sami platili trajekt da bi intervenirali u Sitnom. Zapovjednik postaje Nikola Martinić nam je rekao da je karte platila postojba, a novce će refundirati Hrvatska vatrogasna zajednica. Plenković nije bio oduševljen pitanjem.

- Najbolje po toj logicida nema države, nema predsjednika vlade, nema predjsjednice, nema predsjednika Sabora, nema institucija. Odbacujem demagogiju i populizam. Postoje pravila i uzusi  na koji način čelni ljudi trebaju obnašati dužnosti. To nitko od nas ne bira osobno, nego dolazi s dužnosti. I dalje ne želim komenitrati – rekao je Plenković koji je iz Zagreba 'naručio' i službene aute u Split.

Dok je premijer letio, iz Zagreba je krenula flota od nekoliko službenih Audija koji su išli u Split kako bi premijera i svitu mogli razvoziti po gradu, a kad se premijer ponovno ukrcao u službeni avion kako bi se vratio u Zagreb i Audiji su se cestom vratili u glavni grad, javlja Index.

Predsjednica je u Splitu kazala da je išla državnim zrakoplovom jer je redovnim linijama bilo komplicirano doći iz Salzburga. Inače, kaže, putuje redovitim linijama kad god to može.
 

Komentari (236)
  • Razmaženi, beskorisni nametnici.

    18. 7. 2017,   18:01
  • Molim vas precjednice i precjedniče vlade da date ostavku i odete što dalje od Hrvatske jer samo nam radite štetu

    18. 7. 2017,   18:37
  • Što dolaze da se slikavaju ?Sramota za cjeli hrvatski vrh!

    18. 7. 2017,   18:06