Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenki ide Junckeru: Objasnit će zašto ne prihvaća arbitražu

None Foto: screenshot/Youtube 3

Miro Cerar tvrdi da je Juncker na slovenskoj strani jer, kaže, da je ovaj problem “više od bilateralnog pitanja”, dok Janez Janša misli kako je nuđenje europskog posredovanja način otezanja problema

Sredinom veljače Andrej Plenković pokušat će u Bruxellesu objasniti Jeanu Claudeu Junckeru zašto Hrvatska ne želi prihvatiti arbitražu.

- U veljači ću s Junckerom sva pitanja staviti na stol - rekao je Plenković na početku Vladine sjednice.

Sastanak s Juckerom dogovoren je još u prosincu. Plenković će biti i na sjednici EU vlade, kolegija povjerenika. Čini se mogućim da se u Bruxellesu sastane i “trilaterala” - Juncker, Plenković i Miro Cerar. Šef Europske komisije, inače opaki vragolan i šaljivčina u svakodnevnom životu, smrtno je ozbiljan kad govori o arbitraži.

EU Commission President Juncker delivers a speech at a conference on the EU's next long-term budget after Brexit in Brussels JUNCKER: 'Spor Hrvatske i Slovenije je problem i utječe na cijelu EU'

- To nije samo bilateralni problem, nego i problem koji utječe na cijelu EU - rekao je Juncker prije dva dana pa nastavio kako je “u tom duhu Komisija predložila da posreduje među dvjema stranama. To je puno važnije pitanje nego što puno ljudi i u Sloveniji i u Hrvatskoj misle”.

Miro Cerar tvrdi da je Juncker na slovenskoj strani jer, kaže, da je ovaj problem “više od bilateralnog pitanja”, dok Janez Janša misli kako je nuđenje europskog posredovanja način otezanja problema i svrstavanje na hrvatsku stranu.

Presidential candidate Borut Pahor answers questions from the media during the presidential election outside a polling station in Sempeter pri Novi Gorici SUSRET U BRUXELLESU Slovenci zadovoljni: Juncker i Pahor razgovarali o arbitraži

“Nakon neuspjeha s Plenkovićem, na Cerara u slovenskoj politici više nitko ne računa”

Istodobno, slovenski mediji javljaju kako će se krajem mjeseca u Bruxellesu s Junkerom sastati slovenski i hrvatski premijer. Tu informaciju u Banskim dvorima nisu željeli komentirati.

BLISKI SUSRETI U BRUXELLESU Juncker se prišuljao Plenkiju s leđa, uštipnuo ga i poslao pusu

A slovenski šef oporbe Janez Janša, koji prema svim istraživanjima ima izgleda ponovno postati premijer, optužio je slovensku aktualnu politiku za pogrešnu strategiju, ali i različitu politiku predsjednika, premijera i šefa diplomacije. Smatra da hrvatsko-slovenski problemi nikoga ne zanimaju i slovenska politika mora jasno iznijeti što im je rečeno u Bruxellesu.     

Komentari (34)
  • Smio bih se kladiti da će se "izboriti" da Hrvatska mora prihvatiti arbitražu....

    12. 1. 2018,   19:12
  • Reći će Junkiju da arbitražu ne prihvačamo zato što Slovenci svaki dana povređuju hrvatski teritorijalni integritet, jerbo slovenski pas zvan Đeki* ( a vraga je Đeki, sigurno mu je to kodno ime, a pravo Zmago Jelinčič, Ivan Cankar, France Prešern,,, ili slično) svaki dan neovlašteno ulazi u Hrvatsku, jer kao traži partnericu u za parenje, a zapravo špijunira uzduž i poprijeko...............Krunski dokaz: članak na ovom portalu prije koji dan: "Đeki svaki dan ide u Hrvatsku tražiti djevojku"......

    12. 1. 2018,   18:25
  • Ide po još malo štipkanja svidjelo mu se...

    12. 1. 2018,   17:55