Obavijesti

News

Komentari 18

Plenki prisluškuje: Johnson i Trudeau ismijavaju Trumpa?

Plenki prisluškuje: Johnson i Trudeau ismijavaju Trumpa?
1

Johnson, prema snimci, pita Macrona "a vi zbog toga kasnite?", na što Trudeau dodaje "kasni zato što se konferencija za novinare oduljila za 40 minuta". U blizini se našao i premijer Plenković

VIDEO

Televizijske kamere 'ulovile' su čelnike Francuske, Velike Britanije, Kanade i Nizozemske dok su, kako se čini, ismijavali američkog predsjednika Donalda Trumpa na prijemu u Buckinghamskoj palači priređenom u utorak navečer uoči samita NATO-a.

Snimka kanadske televizije CBC pokazuje da su se francuski predsjednik Emmanuel Macron, britanski premijer Boris Johnson i njegov kolege Justin Trudeau iz Kanade te Mark Rute iz Nizozemske očito dobro zabavljali u razgovoru s princezom Annom.

Johnson, prema snimci, pita Macrona "a vi zbog toga kasnite?", na što Trudeau dodaje "kasni zato što se konferencija za novinare oduljila za 40 minuta".

U nesporednoj blizini našao se i premijer Andrej Plenković, koji također bio na primanju kod kraljice uz ostale čelnike zemalja članica NATO-a.

Macron je u utorak poslije podne razgovarao s Donaldom Trumpom koji je prije samita oštro napao Macrona zbog njegove ocjene o NATO-u i zbog planiranog oporezivanja američkih tehnoloških kompanija. 

Macron i Trump dugo su odgovarali na pitanja novinara, što nije bilo predviđeno protokolom i Macron je odgovorio da "ostaje pri svojim tvrdnjama" o NATO-u kao savezu koji je u stanju "moždane smrti", a što je Trump nazvao "uvredljivim".

Justin Trudeau na snimci uz smiješak govori "lijepo se vidjela da je (Trumpova) ekipa 'zinula', kao da je pala s Marsa".

Kao i za prethodnog samita NATO-a, Trump nije poštovao protokol već je izjave za novinare u društvu čelnika savezničkih zemalja iskoristio da nepredviđeno odgovara na pitanja međunarodnih medija.

Razgovor europskih čelnika s kanadskim premijerom slučajno snimljen kamerom kanadske televizije zacijelo neće poboljšati atmosferu u srijedu kada se održava samit vojnopolitičkog saveza u kojemu su odnosi zategnuti napose zbog turske vojne operacije u Siriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"