Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenki stiže na polufinale, ali u svlačionicu neće: To je svetinja

None Foto: Igor Kralj/Patrik Macek/PIXSELL

Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu, poručio je izvor iz Vlade

I premijer Andrej Plenković napokon ide na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju. U Moskvi će u svečanoj loži zajedno s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem pratiti polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Engleske.

Još je nepoznato tko će još osim Plenkovića i Jandrokovića iz Vlade ili Sabora u Moskvi bodriti hrvatsku reprezentaciju jer u Vladi jučer nisu imali gotov plan puta i popis putnika.

Zbog euforije i velikog interesa za odlazak u Moskvu Vlada je jučer čekala odgovore agencija postoji li mogućnost (ima li mjesta) da predstavnici Vlade i Sabora u Moskvu odu komercijalnim letom. Tako bi, naime, više Vladinih i saborskih dužnosnika moglo na polufinalnu utakmicu jer je Vladin avion ograničenog kapaciteta (12 putnika).

Premijer, kažu izvori iz Vlade za Večernji list, ne kani našim reprezentativcima ulaziti u svlačionicu, ali svakako će sudjelovati u programu koji će omogućiti njegovo druženje s našim nogometašima.

– Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu – poručio je izvor iz Vlade.

Predsjednica, koja je bila na dvije utakmice dosad, u srijedu ne dolazi u Moskvu, jer je zauzeta dvodnevnim summitom NATO-a u Bruxellesu.

Prođe li Hrvatska u finale, u Rusiju ponovno dolazi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pa bi to mogla biti utakmica koju bi uživo s tribina pratio hrvatski državni vrh. Predsjednica je dosad pokazala da je vatrena navijačica koja se ne zamara protokolom pa će biti  zanimljivo vidjeti kako će se u usporedbi s njom ponašati ipak suzdržaniji premijer Plenković, javlja N1.

Komentari (91)
  • Kakve veze ima Plenković sa ljudima koji vole Hrvatsku i navijaju za nju ???

    10. 7. 2018,   10:00
  • Najvažnije je da naši igrači budu u finalu na terenu a najmanje važno tko će biti na tribini !

    10. 7. 2018,   09:33
  • politički krpelji napadaju reprezentaciju....

    10. 7. 2018,   11:32