Obavijesti

News

Komentari 31

Plenković: HDZ je važan za put Hrvatske u Europskoj uniji

Plenković: HDZ je važan za put Hrvatske u Europskoj uniji
1

Podsjetivši na pobjede na europskim izborima 2013. i 2014. godine, Plenković je poručio kako tu tradiciju treba njegovati i ponoviti te rezultate.

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da su predstojeći izbori za Europski parlament izbori između onih koji su ozbiljni u europskim temama i onih koji to nisu, istaknuvši kako će hrvatski narod znati dati povjerenje onome na koga se mogao osloniti i u mandatu koji je iza nas.

- Naš primjer, primjer nove članice i primjer zemlje koja zna zašto je na europskom putu, svjesna svojih vrijednosti ima posebno važnu i vrijednu ulogu. U tom procesu HDZ ima kapitalnu, centralnu i najvažniju ulogu – da pošalje poruku Hrvatskoj ali i Europi o tome da razumije kuda ide i zašto ide. To je ključ ovih izbora. Ovo su izbori između onih koji su ozbiljni u europskim temama i onih koji to nisu - rekao je Plenković na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Dubrava.

Istaknuo je i da će hrvatski narod znati dati povjerenje onome na koga se mogao osloniti i u mandatu koji je iza nas.

Izrazio je i uvjerenje da će dobrim programom i kandidatima, jasnim porukama te postignućima koja su iza njih uspjeti građanima jasno artikulirati ideje o ambicioznoj i snažnoj Hrvatskoj u Europi koja nas štiti i koja nam pomaže u razvoju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To nam je, istaknuo je, bila i ambicija i od govora prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a Franje Tuđmana u Hrvatskom saboru 30. svibnja 1990.

Podsjetivši na pobjede na europskim izborima 2013. i 2014. godine, Plenković je poručio kako tu tradiciju treba njegovati i ponoviti te rezultate.

Smatra kako danas floskule o europskim temama dolaze s pozicija krajnje desnice, ali i s pozicija gotovo cijelog lijevog spektra jer, rekao je, dovoljno ne poznaju europske politike i institucije niti proces donošenja odluka.

Plenković je najavio i da će se HDZ u svom programu za izbore za Europski parlament fokusirati na ostvarenje jačanja hrvatskih granica članstvom u Schengenskom prostoru, ulazak Hrvatske u eurozonu, na bolje korištenje sredstava iz europskih fondova i velike projekte (Pelješki most, željezničku infrastrukturu, terminal za ukapljeni plin na Krku i sl.) te na predsjedanje EU-om 2020. godine.

Podsjetivši na uspjehe njegove vlade, premijer je istaknuo i da su, uz ostalo, poreznom reformom rasteretili gospodarstvo i porezne obveznike za 6,5 milijardi kuna što se osjetilo na plaćama i potrošačkoj košarici. Također, u zapošljavanje su investirali 4,5 milijardi kuna, te donijeli novu mirovinsku reformu. No, upozorio je i na problem depopulacije jer svake godine Hrvatska izgubi grad veličine Makarske. Naglasio je i da se u mandatu njegove vlade gradi ili obnavlja 500 vrtića sredstvima iz europskih fondova.

Podsjetivši da su u Dubravi počele "prve i najveće bitke" za samostalnost RH, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je da je odatle prije 29 godina prvi predsjednik RH i HDZ-a Franjo Tuđman krenuo u bitke a hrvatski narod za njim.

Istaknuo je da se HDZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uvijek zalagao za projekte u Dubravi poručivši kako bazene i dvorane, parkove u Dubravi i produžetak Branimirove nije "gradio i osmislio jedan jedini čovjek s Trga Stjepana Radića kako se to zna nekada predstavljati". "HDZ je bio taj koji je prvi ustajao kada se kune u proračunu za potrebe Dubrave nisu planirala", rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.