Obavijesti

News

Komentari 19

Plenković i Čović: Put prema EU i NATO-u je budućnost BiH

Plenković i Čović: Put prema EU i NATO-u je budućnost BiH
1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika HNS-a i HDZ-a BiH Dragana Čovića

VIDEO

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktualnim temama, političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i o daljnjoj gospodarskoj suradnji između dvije zemlje, priopćeno je u petak iz Vlade.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović naglasio je snažnu opredijeljenost dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora prema uključivanju Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i NATO. Predstavnici hrvatskog naroda u BiH su na tom putu istinski predvodnici, što su dosljednim poštivanjem ovih vanjskopolitičkih ciljeva domovine Bosne i Hercegovine na primjerima i pokazali, navodi se u priopćenju.

Čović upozorava da je BiH u krizi nesagledivih razmjera
Čović upozorava da je BiH u krizi nesagledivih razmjera

Čović je kazao i da je nužno što prije okončati proces formiranja vlasti na svim razinama uz dogovor i kompromis u pronalasku zajedničkog stava pri provedbi potpisanog sporazuma između HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA kao izbornih pobjednika među svojim narodima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ovom prilikom istaknuo je snažno zalaganje hrvatske Vlade za što brže priključivanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji i NATO-u. U tom kontekstu, rekao je i kako su prepoznati konzistentni stavovi predstavnika hrvatskog naroda u BiH, koji snažno podupiru put BiH prema EU i NATO-u. Ocijenio je kako su ti procesi nužni za stabilnost, mir te gospodarski i razvojni napredak Bosne i Hercegovine.

Poručio je da će Hrvatska kao članica EU i NATO-a biti i dalje snažan zagovornik takve politike i pomoći BiH na tom putu. Dodao je da je u BiH pri izradi zajedničkih politika važno poštivanje svih prava i interesa tri jednakopravna konstitutivna naroda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a