Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković i Pavić koaliciji će predstaviti mirovinsku reformu

Premijer je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su bili svi članovi Vlade, izjavio kako su resorni ministri predstavili konture reforme mirovinskog sustava

Sastanak na kojem će premijer Andrej Plenković i ministar rada Marko Pavić koalicijskim partnerima predstaviti mirovinsku reformu počeo je oko 14.30 sati u zgradi Vlade.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je, ulazeći na sastanak, kako se tek radi o radnom nacrtu mirovinske reforme, ali za njega je prihvatljiv svaki prijedlog koji će ići u korist hrvatskih građana i rasteretiti državni proračun.

PLENKOVIĆ: "Sve namjere ove reforme idu u prilog budućih umirovljenika"

"To je tek radni nacrt. Sačekajte dok se sve iskomunicira, konzutiraju koalicijski partneri, dok radna skupina bude spremna za prezentaciju. Onda ćemo vidjeti", rekao je Brkić. 

"Sve što će ići u korist hrvatskih građana i što će rasteretiti proračun a u korist umirovljenika, sadašnjih i budućih, ja ću podržati", izjavio je Brkić. Upitan očekuje li ucjene koalicijskih partnera, odgovorio je kako se ne može funkcionirati u koaliciji pod pretpostavkom ucjena. 

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je uoči sastanka kako je teško približavati stajališta o mirovinskoj reformi ako se ne zna ništa o prijedlogu reformi. Kazao je i kako se HDZ tek jučer upoznao s prijedlogom reforme iako je reforma izašla u javnost prije deset dana.

Nezavisni zastupnik Ivica Mišić rekao je kako mu je teško reći je li  mu prihvatljiv sadašnji prijedlog reforme no vidjet će se nakon analize s premijerom. 

Premijer Plenković je u ponedjeljak navečer, nakon trosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su bili svi članovi Vlade, izjavio kako su resorni ministri predstavili konture reforme mirovinskog sustava i naznake druge faze porezne reforme te je ocijenio da su ideje dobro prihvaćene.

Najavio je i današnji susret na kojemu će reforma biti predstavljena koalicijskim partnerima. 

"Vjerujem da će njihovi stavovi biti puno afirmativniji nego neke inicijale ocjene koje su, koliko se meni čini, bile više na bazi komentara nego na bazi supstance", rekao je premijer.

Komentari (11)
  • Kada će reforma javne uprave u kojoj radi vojska uhljeba dovoljna za državu od 20 mio ljudi? taj trošak nam je do danas pojeo cijeli javni dug, odnosno cijeli javni dug smo do sada dali na uhljebe iz javne uprave

    3. 7. 2018,   16:35
  • Molim da ispavite naslov: predstavit će oni još jedan u nizu Lopovskih planova 😂

    3. 7. 2018,   16:34
  • HDZ sve priprema za sebe.... Jel nakon ovog mandata pola ih ide u mirovinu. Mažeju ljudima oči. Građanin dobiti če 200 kuna a oni 800. E jesu mustre....

    3. 7. 2018,   17:07