Obavijesti

News

Komentari 94

'I Mercedes bi pokleknuo da se zaduživao s 10 posto kamata'

'I Mercedes bi pokleknuo da se zaduživao s 10 posto kamata'
1

U zgradu Vlade malo poslije 13 sati ušli su SDP-ovi zastupnici Peđa Grbin, Arsen Bauk i Siniša Hajdaš Dončić te Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku...

VIDEO

U zgradu Vlade malo poslije 13 sati ušli su SDP-ovi zastupnici Peđa Grbin, Arsen Bauk i Siniša Hajdaš Dončić te Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku koji je kratko samo rekao kako su ih je premijer pozvao na sastanak u Banske dvore. Na razgovoru kod premijera, osim oporbe, bili su i HDZ-ovci Gordan Jandroković i Branko Bačić.

Razlog sastanka bila je kriza u Agrokoru. Nakon malo više od pola sata razgovora s premijerom, iz Vlade su izašli Bauk i Hajdaš Dončić, no nisu davali izjave.

Kod premijera je stigao i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida kratko kazavši ispred Banskih dvora da je premijer zvao oporbu te da ide vidjeti o čemu je riječ.

Što se tiče Zakona, tzv. "lex Agrokor" Sinčić kaže da nije vidio ni slova pa ne može reći što misli o njemu.

Sadržaj sastanka prvi je komentirao SDP-ov Peđa Grbin:

- Upoznali su nas sa sadržajem zakona, ali riječ je o složenom dokumentu pa bih za konkretnije komentare pričekao da dokument bude objavljen. On će biti objavljen nakon sjednice Vlade. Mogu reći da je prijedlog radikalno ublažen u odnosu na ono što je Vlada objavljivala proteklih nekoliko dana, rekao je ddoavši da još nitko od sudionika sastanka nije imao priliku pročitati sadržaj zakona. 

Ivan Lovrinović nakon sastanka izjavio je da će jasan stav zauzeti idući tjedan:

- Tek kad pročitam zakon onda ćemo kao stranka zauzeti stav. Ovo je pokušaj rješavanja posljedica, ali treba ukazati na ono što je, između ostalog, dovelo Agrokor u ovu situaciju. I Mercedese da se zaduživao s 10 posto kamata 10 godina, i on bi kleknuo na koljena. 

Sastanak je nakon završetka komentirao i Ivan Vilibor Sinčić:

- Plenković nam je najavio da će na sjednici Vlade raspraviti novi zakon, ali još ne znamo sadržaj zakona. Kad se on pojavi u javnosti, zauzet ćemo stav. Interes Živog zida je zaštita hrvatskih izvora vode i poljoprivrednih površina.

Kako je najavio Plenković, Vlada bi na sjednici zakazanoj za 15 sati trebala usvojiti zakon o sistemskim tvrtkama, kojim se, kaže premijer, ne kani spašavati vlasnika Agrokora Ivicu Todorića već zaštititi hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.