Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković je ministre ostavio da misle hoće li ih smijeniti

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najavom rekonstrukcije Vlade premijer je htio pokazati odlučnost i da neće trpjeti afere. Šira rekonstrukcija može se obaviti na jesen ili na izvanrednoj sjednici Sabora do kraja srpnja

Plenkoviću su savjetovali da povuče neki potez koji će sve iznenaditi. I zato je najavio rekonstrukciju Vlade. Pa neka si ministri misle tko će biti smijenjen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kaže to sugovornik upućen u događanja iza kulisa u HDZ-u i Vladi. Iako je premijer Andrej Plenković najavio rekonstrukciju Vlade, za to ima potporu i u stranci i u Vladi, ovaj petak će biti vjerojatno zamijenjen samo ministar uprave Lovro Kuščević. Kako zasad stvari stoje, najizglednija nasljednica je Sanja Putica, koja je u Saboru mijenjala upravo Kuščevića. Ali premijer, izgleda, nije još donio konačne odluke koji će ministri ići, koji ostati i kad. Ali je rekao da više neće trpjeti aluzije na neprimjerene radnje.

Foto: 24 sata Šira rekonstrukcija može se obaviti na jesen ili na izvanrednoj sjednici Sabora do kraja srpnja, jer prema Ustavu ljetna stanka u zasjedanju počinje 15. srpnja.

- Zbog toga mislim da je opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora - rekao je šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, ali uz ogradu kako ne zna i da će o svemu odlučiti Plenković. On je opovrgnuo i da će biti novi politički tajnik stranke.

Šef HSLS-a Darinko Kosor kaže da će rekonstrukcija Vlade ići na jesen.

- Sad je ljetna stanka. Predsjednik Vlade rekao je da se u rekonstrukciju ide i on će reći kakva će rekonstrukcija biti i koliko će ljudi predložiti, ali to neće biti u četvrtak ni u idućih 15 dana nego na jesen. Imamo dva mjeseca da se o tome ozbiljno razgovara - kazao je predsjednik HSLS-a, koji se zalaže i za manji broj ministarstava.

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, poručio je da o svim odlukama o rekonstrukciji i novim ljudima odlučuje premijer, koji ima odriješene ruke.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić bio je ležeran što se tiče svoje pozicije.

- Svatko tko se rodi zna da će umrijeti. Tako i ministar. Svi znaju da će jednog dana otići - rekao je Kujundžić.

Komentari (13)
  • Nikakva rekonstrukcija vlade. Jednostavno sve poslati u zatvor i ponovo na birališta.

    11. 7. 2019,   18:15
  • Ne čekati jesen. Sve riješiti do kraja srpnja. Napokon odaberi 4-5 onih koje ti želiš a ne one koje su ti nametnuti i idemo dalje. Nije važno iz koje frakcije dolaze samo da su čisti !

    11. 7. 2019,   18:26
  • lako za smjenu... sto vrijedi kad im sve sto su smuljali i pokrali ostaje i vrate se u sabor na isto dobru placu.... sve oduzeti pa ti dokazuj sto i kako

    11. 7. 2019,   20:10