Obavijesti

News

Komentari 13

Plenković je ministre ostavio da misle hoće li ih smijeniti

Plenković je ministre ostavio da misle hoće li ih smijeniti
1

Najavom rekonstrukcije Vlade premijer je htio pokazati odlučnost i da neće trpjeti afere. Šira rekonstrukcija može se obaviti na jesen ili na izvanrednoj sjednici Sabora do kraja srpnja

VIDEO

Plenkoviću su savjetovali da povuče neki potez koji će sve iznenaditi. I zato je najavio rekonstrukciju Vlade. Pa neka si ministri misle tko će biti smijenjen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Kaže to sugovornik upućen u događanja iza kulisa u HDZ-u i Vladi. Iako je premijer Andrej Plenković najavio rekonstrukciju Vlade, za to ima potporu i u stranci i u Vladi, ovaj petak će biti vjerojatno zamijenjen samo ministar uprave Lovro Kuščević. Kako zasad stvari stoje, najizglednija nasljednica je Sanja Putica, koja je u Saboru mijenjala upravo Kuščevića. Ali premijer, izgleda, nije još donio konačne odluke koji će ministri ići, koji ostati i kad. Ali je rekao da više neće trpjeti aluzije na neprimjerene radnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šira rekonstrukcija može se obaviti na jesen ili na izvanrednoj sjednici Sabora do kraja srpnja, jer prema Ustavu ljetna stanka u zasjedanju počinje 15. srpnja.

- Zbog toga mislim da je opravdano sazvati izvanrednu sjednicu Sabora - rekao je šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, ali uz ogradu kako ne zna i da će o svemu odlučiti Plenković. On je opovrgnuo i da će biti novi politički tajnik stranke.

Šef HSLS-a Darinko Kosor kaže da će rekonstrukcija Vlade ići na jesen.

- Sad je ljetna stanka. Predsjednik Vlade rekao je da se u rekonstrukciju ide i on će reći kakva će rekonstrukcija biti i koliko će ljudi predložiti, ali to neće biti u četvrtak ni u idućih 15 dana nego na jesen. Imamo dva mjeseca da se o tome ozbiljno razgovara - kazao je predsjednik HSLS-a, koji se zalaže i za manji broj ministarstava.

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, poručio je da o svim odlukama o rekonstrukciji i novim ljudima odlučuje premijer, koji ima odriješene ruke.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić bio je ležeran što se tiče svoje pozicije.

- Svatko tko se rodi zna da će umrijeti. Tako i ministar. Svi znaju da će jednog dana otići - rekao je Kujundžić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag