Obavijesti

News

Komentari 4

Plenković je položio temeljni kamen nove bolnice u Rijeci

Plenković je položio temeljni kamen nove bolnice u Rijeci
5

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković položio je u četvrtak na riječkom Sušaku temeljni kamen za gradu nove bolnice, čime su službeno počeli radovi na bolničkom objektu s nekoliko klinika

VIDEO

Temeljni kamen u obliku kapsule premijer Plenković spustio je u jamu sustavom cijevi s platforme, na kojoj je održana prigodna svečanost.

- Meni je drago da smo kao Vlada pokazali odlučnost i odvažnost da se nastavi realizacija ovog velikog projekta, rekao je premijer.

Pokretanje videa...

Andrej plenković polaže kamen temeljac u Rijeci 01:37

Bolnica će imati osam etaža. Vrijednost gradnje ove riječke bolnice od oko 875 milijuna kuna, možda izgleda visoka, ali je riječ o modernoj bolnici i velikom ulaganju u hrvatsko zdravstvo, istaknuo je Plenković.

Dodao je da se države i društva ocjenjuju prema funkcioniraju temeljnih sustava, a jedan od njih svakako je sustav zdravstvene skrbi.

- Siguran sam da će KBC Rijeka dugi niz godina, kad se projekt do kraja završi dignuti standard življenja u Hrvatskoj, a osobito zdravstvene skrbi, zaključio je Plenković.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac naglasio je višedesetljetnu težnju da se ovaj KBC objedini na jednoj lokaciji, s obzirom na to da danas djeluje na trima, na suprotnim stranama grada i u više od 60 zgrada.

Većina objekata KBC-a sagrađena je još u 19 stoljeću, a posljednji izgrađen cjelovit namjenski bolnički objekt je sadašnji lokalitet Sušak sagrađen prije 100 godina.

Površina zgrade nove bolnice, ranije zvane Bolnica za majku dijete, bit će oko 44.000 četvornih metara, a uz nju će se sagraditi tehnološko-energetski blok, kao baza buduće jedinstvene bolnice.

Kujundžić o plaćama liječnika: Profitirat će ti koji najviše rade
Kujundžić o plaćama liječnika: Profitirat će ti koji najviše rade

Štimac je naglasio da se ovaj projekt ne bi realizirao bez sadašnje Vlade i premijer Plenkovića, koji su odobrili ogromna financijska sredstva i omogućili Rijeci da dobije ono što desetljećima sanja. Vlada je odobrila jamstvo za kreditno zaduženje za gradnju.

Bolnica će imati osam etaža. Izvođači su tvrtke Kamgrad i GP Krk, a rok dovršetka je ožujak 2022. godine.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da je ovo veliki događaj za budućnost ovog dijela Hrvatske i ukupne medicine u zemlji, istaknuvši da se predsjednik Vlade Plenković posebno zalagao da se pokrene gradnja.

Hrvatskoj su potrebna četiri velika bolnička centra, u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, kao jamstvo da će zemlja imati visoku razinu bolničke medicine, rekao je ministar Kujundžić.

Na svečanosti su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, turizma Gari Cappelli, riječki nadbiskup Ivan Devčić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zamjenik riječkoga gradonačelnika Marko Filipović, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija i drugi brojni članovi sveučilišne zajednice, liječnici i ostali.

U nastavku posjete Rijeci premijer Plenković će obići brodogradilište 3. maj i potom se susresti s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca