Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković je želio sastanak s izraelskim ministrom obrane

Komentari (82)
 • evo izraelski ministar trči prema zagrebu samo što nije stigao

  12. 1. 2019,   20:08
 • Kako se prave mutavi pa to nije normalno. Amerika im je dala do znanja još prije dvije godine da ništa od posla, ali "domoljubi" se jednostavno ne daju omesti u svojoj pokvarenoj nakani nove pljačke. Zanima me samo koje je službeno stajalište vlade o toj odluci State Departmenta? I dalje ga ignoriraju, tj. State Department laže? Bilo bi zanimljivo da mediji malo rašire tu temu.

  12. 1. 2019,   20:15
  • Ništa njima Amerika nije dala do znanja... Amerika je dala uputu kako mogu kupiti te avione i kako od njih moraju ishoditi dozvolu... Za to se obvezao Izrael koji ipak dozvolu nije ishodio... Problem je jedne druge naravi... Problem je u našoj politici,ne možemo koketirati sa Kinezima i Rusima a ovaku sofisticiranu modernu opremu kupovati od Židova iz Izraela i Amerike... Pa u konačnici Locheed Martin je tvrtka u rukama Američkih Židova.... Nisu Izraelci na svom aerodromu ili svom hangaru proizveli dodatnu opremu i istu ugradili u F-16.Ne žele svjetski policajci davati tu opremu svakome.... Ako je itko shebao stvar onda je to politika koju je započeo Plenković od kraja ovog ljeta...

   12. 1. 2019,   20:46
  • hej messer, htio sam te nesto pitati, ali mi je nezgodno ovdje

   12. 1. 2019,   21:00
  • Rekoh tamo na drugom clanku da nista od toga..Igrokaz za naivne, isti deal , ista banda , 10 godina kasnije..Ako oni misle da mogu lagat Vas, nemogu lagat nas vani. ;) A Plenki ima reputaciju negdje izmedju nigerijskog email ucjenjivaca i juznoamerickog sitnijeg drug dealera. XD

   12. 1. 2019,   21:16
  • Zagor, ako su za tebe 46 godina stari F-16A , "sofisticirana oprema" onda ti nemam dalje sto za reci.. Kao amer ih mos kupit u dijelovima za par dolara..Eno ih leze na groblju zrakoplova izmedju tisuca drugih...Ovakakv deal stoljeca jedino kradeze moze pokusat prodat ikome..

   12. 1. 2019,   21:19
  • Zagor te-nej: Malo se više informiraj o cijeloj toj situaciji.

   12. 1. 2019,   21:20
  • Prema neslužbenim informacijama sve su “zakuhali” američka kompanija Lockheed Martin i američko veleposlanstvo u Zagrebu. Naime, krajem prošle godine američka kompanija, koja je dala ponudu za prodaju najnovijeg borbenog aviona F16 Hrvatskoj, izrazila je nezadovoljstvo izraelskom ponudom polovnih borbenih aviona F16 -Barack Hrvatskoj. Prema toj verziji, u Lockheed Martinu smatraju da su te avione Izraelci toliko preradili da više uopće ne odgovaraju standardima američkog proizvoda te američka kompanija ne želi za njega odgovarati niti izdavati rezervne dijelove Hrvatskoj ako ih ona kupi. Priča dobiva dodatni zaplet jer je Izrael prije javljanja na natječaj od američkog State Departmenta tražio i dobio dozvolu za prodaju aviona Hrvatskoj. No, navodno zahtjev State Departmentu ne odgovara onom što je Izrael ponudio Hrvatskoj. Ukratko, tvrdi se da su Izraelci prevarili State Department, što je američko veleposlanstvo javilo premijeru Plenkoviću. Tjednik Nacional objavio je da je Lockheed Martin poslao pismo ministru Krstičeviću u kojem navodi da u slučaju kupnje izraelskih aviona Hrvatskoj neće prodati rezervne dijelove dok njihovi tehničari ne pregledaju avione, što bi Hrvatska trebala platiti. U Ministarstvu najoštrije demantiraju postojanje takvog pisma.

   12. 1. 2019,   21:22
  • Stvar je jako jednostavna. Izrael i ovi naši, ne znam kako bi ih nazvao su mešetarili sa tim strojevima kao babe sa jajima na pijaci. Ili jednostavnije rečeno, pravili su račun bez konobara, netransparentno i ilegalno.

   12. 1. 2019,   21:24
  • I još jedan od razloga zašto bi ovako stari zrakoplovi bili "nekome" zanimljivi. Utjecajna domaća IT kompanija KING ICT., u kojoj je do ulaska u Vladu jedan od vodećih menadžera bio aktualni ministar obrane Damir Krstičević, okreće se novome biznisu. Kako stoji u sudskome registru, namjerava se u budućnosti baviti i trgovinom oružja te proizvodnjom i servisiranjem zrakoplova i zrakoplovne opreme. Naime, krajem rujna prošle godine KING ICT je na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirao tvrtku kćer Planet IX d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Buzinski prilaz 10. S temeljnim kapitalom 20.000 kuna nova tvrtka, u korporativnome carstvu vlasnika KING ICT-a Stipe Matića, registrirala je niz raznorodnih djelatnosti, od proizvodnje i posluživanja toplih napitaka i hrane, izrade internetskih stranica i slično, do proizvodnje, popravka i održavanja zrakoplova, svemirskih letjelica i zrakoplovne opreme. Pored toga, vodeća IT kompanija u zemlji od rujna se bavi i proizvodnjom, prijevozom i nabavom oružja te pirotehničkih sredstava.

   12. 1. 2019,   21:26
  • "najnovijeg borbenog"aviona F16"? Koji se ne proizvodi vise vec 20 godina..ALI .Postoji samo jedna verzija F16 twin engine.NASA je skolovala na njima astonaute I na njima lete Blue Arrowsi. Ostalo vise ne pije vodu.. Odavno. Samo pitaj..A Barak verzija je i dalje single engine. Dakle cinjenice ne stoje u tom "pismu"posto je avionika ista , elektronika nit pod razno nije zadnje generacije nego 1990s..Dakle tko tu koga?

   12. 1. 2019,   21:26
  • isvi znamo tko ima prste u pekmezu, OPET. Ko i Patria.Jbte ovi nisu u stanju nit najbicniju nabavku vojne opreme i redovni upgrade napravit bez skandalcine teske. Internacionalne stavise. Em su naljutili ruse, em su pokvarili odnose sa izraelom , em se lik sa losom perikom isto duri. Pa tako brzo stvarat strateske neprijatelje nije nit Kim Il Sung uspio XD... A sve top samo zato sto su neposobni lopovi, koji cak niti ukrast nisu u stanju kako treba. XD

   12. 1. 2019,   21:30
  • Za ovako nesto u Japanu pol vlade radi Sepukku , a ostali imaju yabranu dozivotnu ikada vise bit na ikakvoj duznosti. Kao i u svim ostalim civiliziranim zemljama. Samo u Rh ce i Plenki i Krsto ostat na kopanji. I onda se pitate ZASTO nema tko letit na tim avionima , ma sve i da ih nabave, ahahahahaha ..Zaboravi , braco...sa ovima nikad vise//

   12. 1. 2019,   21:32
  • Ocito je lova üplacena. Samo kome? E sadtreba izmuljat situaciju..

   12. 1. 2019,   22:05
  • Obični diletanti koji su htjeli zamračiti krupnu lovu sa Izraelcima. Jednostavno pogledajte tko je izraelski premijer iza čega je osumnjičen.

   12. 1. 2019,   22:19
  • Odoka tako, isli su se petljat sa igracima koji malko bolje znaju posao. Ali neee. tatin sincek i prometni general su strucnjaci.

   12. 1. 2019,   22:27
  • BlackRaven: Pala šamarčina od Big Brothera.

   12. 1. 2019,   22:38
  • To ko gradnja peljeskog mosta. 10 puta se polozio kamen temeljac, 5 puta su se napravili ugovori sa izvodjacima, lova nestala...naravno. E ali ovaj put se igraju sa ekipom koju zivo boli Johnny za nekakvog "plenkija"..

   12. 1. 2019,   22:41
  • Messo i črni , kak ste samo "nanjušili" jedan drugog ?

   13. 1. 2019,   15:39
  • bbbdado: Koji je tvoj problem? Ako imaš šta komentirati na temu komentiraj, ako ne, začepi.

   13. 1. 2019,   17:18
  • Messek kaj se pjeniš , čudim se vašem laprdanju hehe

   13. 1. 2019,   22:39
 • Ne znam je li i dalje službeni stav vlade da laže Američka ambasada

  12. 1. 2019,   20:06
  • Sto je najjace tu cak mozda i ima neke istine.gledam bas jucer cnn,pricaju o trumpu i njegovom forsiranju zida izmedju usa i mexica i pticaju o tome kako rad americkih ambasada u svijetu nikad nijr bio gori...naime ono sto ambasadori govore u vecini slucajeva nine misljenje vlade i trumpa..citaj trumpa

   12. 1. 2019,   20:41
 • Koji glumac ,Amerikance optuzuje da lazu i pravi se grbav ,gluma za Oskara

  12. 1. 2019,   20:32
 • Svašta ovaj Plenković najavlja. Bolje je da ne najavlja jer se događa suprotno.

  12. 1. 2019,   20:10
 • 380 000 mladih, pametnih, obrazovanih, i obitelji koji su pobigli iz Hrvatske zbog Hdz - ove politike.. Autobusi puni Hrvatske mladeži i obitelji svakodnevno odlaze za Irsku, Njemačku itd.... Brodogradilišta propadaju. Plaće se ne primaju ili su nedovoljne za život dostojan čovika.. Penzije su toliko male da umisto njih rade pučke kuhinje i socijalni dućani.... Zdravstvo je takvo da nan dica umiru... Jel moran dalje?? Slobodno nastavite niz realne Hrvatske i pravih problema.. Brojke i statistika sve govori.. Lipi pozdrav.

  12. 1. 2019,   20:38
  • Treba Pernaru dati vlast u ruke.... Pa da vidiš prosperiteta...

   12. 1. 2019,   20:48
  • Hrvati u Irskoj će glasati za ŽZ ako je i vama stalo do vas samih ovaj puta nemojte zaje*ati i ostati doma pa se čuditi novom mandatu HDZ-a.

   12. 1. 2019,   21:26
  • Splico38: nisu pobjegli zbog HDZ-a, otišli su da rade, zarade i vrate se. Bježalo se za titine vladavine i njegove KP po cijenu života. Zbog njih u svijetu postoji još jedna Hrvatska. Istina, da nas najviše tište ekonomski problemi i lopovluci. Nema više tite, njegove KP, galopirajuće inflacije i štampanja dinara. Ali, ima UDBA-ša i njihovih nasljednika koji su pustili pipke na sve strane. Dok pravosuđem drmaju UDBA-ši lopovi se množe a sudski sporovi razvlače u nedogled. Primjer, Njemačko pravosuđe osudi antifašističke zločince Perkovića i Mustača za dvije godine. Imao sam banalni sedmogodišnji sudski spor s osobom koja je imala veze. Sve sam kockice posložio i angažirao odvjetnika, on je pritiskao na svoj način i spor je završen.Tuženik neka razmišlja o sedmogodišnjim sudskim troškovima zbog banalnoga spora. Razgovarao sam s bratom u SAD-u. Kaže brat: ovaj spor u SAD-u trajao bi samo 5 (pet) minuta. Eto kakvo je sudstvo. Drugi problem: nitko neće da investira u Hrvatsku zbog nesalomljive birokracije i korupcije. Pljuje se po HDZ-u zbog Uljanika a neznate da je država Uljaniku dala 4,5 milijardi vaših i mojih kuna. Nitko ne pljuje po Jakovčiću i lopovima oko njega koji su smišljeno radili na uništenju Uljanika, zeleni pojas pretvarali u građevinski teren. Udbaško pravosuđe im dozvolilo. Trbal spominjat izravnu ratnu šteta od 50 milijardi eura koju su četnici smišljeno činili da nam bude ovako.

   13. 1. 2019,   00:09
  • histria ja sam bivši Uljanikovac.20 godina sam radio tamo a sada sam u Irskoj već toliko da mi je ovdje osjećaj doma.Nemam stranačku pripadnost no precizno i objektivno pratim sve. HDZ je "dao" 5 milijardi kuna jamstava Uljaniku,Milanović je dao 5 milijardi kuna "pomoći" Uljaniku no oboje su dali novac iako su znali da se izvlači novac. Izvlačili su ga zajedno. Jakovčić je dobio svoj dio Milanović je dobio dio HDZ je izvukao dio,svi su izvukli dio.I ministar Horvat je imao fiktivnu tvrtku bez zaposlenih sa kojom je izvlačio novac iz Uljanika.2015 ju je "prodao" pazi "prodao" je firmu koja ne vrijedi ništa jer nema zaposlenika.Prepisao ju je zapravo frendu koji izvlači novac,dobiva postotak i ostatak daje Horvatu i dalje.Stvarno postoji netko toliko naivan da vjeruje da bi se u npr Americi desilo da vlada daje novac u neku tvrtku u kojoj je fiktivna tvrtka poput Uljanik Plovidbe koja otkupljuje brodove za manji iznos od stvarne vrijednosti te prodaje sa dobiti.Svi su znali da se to radi i dobivali su dio jer su milijarde u igri.Nitko nije toliko neodgovoran da toči milijarde u tvrtku koja stalno gubi iako proizvodi desetak brodova godišnje,dizalice i rezervne motore koji vrijede trećinu broda.Dakle,za jedan brod smo dobivali 60-65 milijuna $. Motor je 20 - 22milijuna $ ovisno o snazi. Bilo koja vlada bi pregledala knjige i uhitila cijelu upravu no ne i Hrvatska. Kome je dovoljno dobra isprika da su samo nesposobni i "nisu" znali????

   13. 1. 2019,   00:50
  • Sva sreća i sin mi otišao iz ove vukojebine

   13. 1. 2019,   08:21
 • .......Plenkovic je bogami u ove dvije godine gadno ostario...

  12. 1. 2019,   20:07
 • Dječaci se zaigrali, mislili da su Izraelci svemoćni i da će Ameri odobriti prodaju. No Ameri drže do svojih zakona. Nakaze balkanske pokrijte si uši.

  12. 1. 2019,   20:25
 • Tak je Plenki, odi ti "pokaži" njima ka su te zaje.... i nemreš izmusti milijune iz građana RH. Odi... daj... kaj čekaš??

  12. 1. 2019,   20:37
 • "osobno namjerno" bolje zvući nego osobno slućajno, samo...

  12. 1. 2019,   20:08