Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odgovorio Milanoviću: Trebamo paziti koga stavljamo na liste...

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Treba paziti koga stavljamo na listu, poručio je u petak iz Starog Grada na Hvaru premijer Andrej Plenković komentirajući prelaske bivših SDP-ovaca u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića

Novinari su premijera pitali i kako tumači navode SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi Milanka Opačić i Siniša Varga, bivši SDP-ovci koji su nedavno pristupili stranci zagrebačkog gradonačelnika, trebali vratiti mandate SDP-u.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

- Mandati su neotuđivi i neopozivi, istaknuo je Plenković.

Na pitanje kako natjerati zastupnike da vrate mandat stranci s kojom su ga osvojili, odgovorio je: 

- Trebamo paziti koga stavljamo na listu.

Vezano za njegovu izjavu jučer u Sinju gdje je, upitan za komentar intervjua u Hrvatskom tjedniku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojim je najavila kandidaturu za novi mandat, kazao kako je 'to moglo biti i negdje drugdje', novinari su ga podsjetili da je i on sam prije tri godine dao intervju za isti tjednik.

Plenković je je na to odgovorio pitanjem ima li u tom njegovom intervjuu išta sporno.

MILANOVIĆ U NOVOJ GRADIŠKI Poručio Vargi i Opačić: 'Vratite mandate, to je jedino pošteno'

Govoreći o stanju u hrvatskom zdravstvu naglasio je kako su dostupnost zdravstvenog sustava te objedinjavanje, posebno u smislu nabave i funkcionalna spajanja, put kojim Vlada treba ići.

Dodao je da u zdravstvu Vlada mora napraviti još više, s ciljem da cjelokupno zdravstveno i medicinsko osoblje ostane raditi u Hrvatskoj.

Od turističke sezone očekuje da će biti dobra.

- Po sadašnjim podacima, u odnosu na lani, u plusu smo za kolovoz i po broju noćenja i broju dolazaka. Kumulativno, i ova će sezona biti u okviru dosadašnje, rekao je Plenković.

Ocijenio je i da je Hrvatska premašila očekivanja iz strategije razvoja turizma, ali i da dalje treba ulagati u kvalitetu te davati odličnu uslugu za cijenu koju nudi.

Komentari (86)
  • Pa ćeš dobiti predsjednika Sabora za kojeg ni rodbina u Zagrebu nije glasovala, legitimno, nema što, i vrle ministre.....

    16. 8. 2019,   14:15
  • Plenkoviću. Ne možeš tvrditi da tvoja Vlada nije korumpirana, a glavni oslonac u Saboru ti je Bandić. Mag za korupciju. Tko se ne bori protiv korupcije isto je korumpiran.

    16. 8. 2019,   14:35
  • eto plenky ti si pazia kog stavljaš za ministre a ono...afera njiovi...ko u priči...

    16. 8. 2019,   14:02