Obavijesti

News

Komentari 29

Plenković: Za poreznu reformu dobit ćemo potporu u koaliciji

Plenković: Za poreznu reformu dobit ćemo potporu u koaliciji
1

Upitan hoće li se smanjivati stopa PDV-a na voće, svježe meso i ribu rekao je da će o tome, kao i povećanju doprinosa za zdravstveno, javno govoriti nakon sastanka s koalicijskim parterima

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, odgovarajući na pitanje hoće li se opća stopa PDV-a ipak snižavati, u ponedjeljak je odgovorio da porezna reforma ide u smjeru rasterećenja te pojednostavljenja sustava o čemu će, dodao je, detaljnije izvijestiti u srijedu, nakon sastanka s koalicijskim partnerima.

Podsjetio je da su dosad, kada se gledaju efekti porezne reforme 2017. i 2018., hrvatske građane i gospodarstvo rasteretili za oko četiri milijarde kuna.

- To rasterećenje je pridonijelo znatnom gospodarskom rastu i potrošnji. Veliki broj naših sugrađana je zbog tih poreznih promjena imao i veće prihode i to se osjetilo. Mislim da će i ova treća faza porezne reforme također polučiti željene efekte - istaknuo je Plenković nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Plenković uvjeren: Dobit ćemo potporu koalicijskih partnera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naglasio je kako je velik dio izmjene poreznih zakona usmjeren ka tome da se ostave veći prihodi građanima koji najveći dio svojih prihoda troše ili za hranu ili za režije.

Vodimo računa o tome da efekti porezne reforme budu najkorisniji onima čija su primanja najmanja, kazao je.

Upitan hoće li se poreznom reformom povećavati plaće i saborskim zastupnicima i ministrima odgovorio je kako, što se tiče PDV-a, to nema veze a o drugome će se razgovarati kada za to dođe vrijeme.

Nije želio konkretno odgovoriti na pitanje hoće li se PDV smanjivati na voće, svježe meso i ribu rekavši tek da će o tome i mogućem povećanju doprinosa za zdravstveno osiguranje govoriti nakon sastanka s  koalicijskim partnerima od kojih će, smatra, dobiti podršku za poreznu reformu jer se radi sustavno i profesionalno te su angažirani vrlo kompetentni stručnjaci.

Kad se temeljito objasne ciljevi reforme, ona će dobiti potporu parlamentarne većine, ustvrdio je.

Dodao je i kako će se, nakon konzultacija s predstavnicima parlamentarne većine, nastaviti i s mirovinskom reformom. Za rješavanje problema blokiranih građana idućeg vikenda ide zakon vezan uz novčane tražbine, a nakon toga i zakon o osobnom stečaju, dodao je.

Stiže na komemoraciju za Olivera Dragojevića

Plenković je izvijestio da su na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću, zadnjem prije odlaska na godišnji odmor, rezimirali niz aktivnosti proteklog mjeseca i napravili hodogram reformskih aktivnosti u narednom razdoblju, kao i sve što će Vlada pripremati za početak jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Primjerenom je ocijenio današnju odluku Vlade o Danu nacionalne sućuti jer je glazbenik Oliver Dragojević, koji je preminuo u nedjelju, 'mnogo lijepoga i dobroga te radosti i veselja učinio generacijama'.

Najavio je da će službeno nazočiti komemoraciji u Splitu s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, potpredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem i ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.