Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: Predstavit ćemo niz kvalitetnih demografskih mjera

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministrica Murganić, ali i drugi ministri predstavit će postignuća od zadnjih sjednica, ali i niz novih kvalitetnih mjera. Na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća će resorna ministrica predstaviti nove mjere

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u petak da će Vijeće za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske nakon današnje sjednice predstaviti niz novih kvalitetnih mjera napravljenih u međuresorskoj suradnji više ministarstava. 

Na šestoj po redu sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju će uz resornu ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić sudjelovati i ministri Davor Božinović, Zdravko Marić, Oleg Butković, Milan Kujundžić i Blaženka Divjak

DEMOGRAFSKE MJERE Puna plaća na rodiljnom, ukida se porez na prvu nekretninu...

- Ministrica Murganić, ali i drugi ministri predstavit će postignuća od zadnjih sjednica, ali i niz novih kvalitetnih mjera. Na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća će resorna ministrica predstaviti nove mjere napravljene u suradnji s nizom resora - rekao je Plenković na sjednici Vlade. 

'Vlada je Vukovaru dala prave poluge razvoja grada'

Osvrnuo se na nedavno obilježavanje Dana grada Vukovara ustvrdivši da je ova Vlada "ne samo pružila ruku, već dala prave poluge razvoja grada simbolu hrvatskoga stradanja, ali isto tako simbolu hrvatske slobode" te očekuje da se na tom tragu nastavi. 

Podsjetio je da je Vlada za 50 posto povećala sredstva za Fond za razvoj Vukovara, s 40 na 60 milijuna kuna koji će, kaže, dodatno ojačati sve projekte. 

'Sustavno i ravnomjerno investiramo u kapitalne objekte hrvatskoga zdravstva'

Plenković se osvrnuo i na Svečanu sjednicu Gradskog vijeća u povodu Dana grada Splita, posebno izrazivši zadovoljstvo što je tamo napravljen još jedan iskorak u pogledu zdravstvene infrastrukture. 

- Potpisan ugovor od 18,5 milijuna kuna za studiju proširenja KBC-a Split samo govori koliko smo privrženi jačanju zdravstvenog sustava, usluga za naše građane. Uz 45 milijuna kuna za studiju za Dječju bolnicu u Zagrebu, daljnju odluku o investiranju u bolnicu KBC Rijeka, bolnicu u Puli, tu su i drugi projekti koji se tiču dnevnih bolnica, kirurgija, što našim, što europskim sredstvima, a isti plan je i za Osijek - kazao je. 

- U mandatu naše Vlade ozbiljno, sustavno i ravnomjerno u pogledu regionalne distribucije investiramo u kapitalne objekte hrvatskoga zdravstva, bilo da će biti dograđeni ili sagrađeni - ustvrdio je premijer. 

Dodao je da su na svečanoj sjednici u Splitu ponovili niz provedbenih aktivnosti te je ocijenio da se svi ti projekti jako dobro razvijaju.
Naglasio je da je u pogledu kulture konačno riješeno pitanje Dioklecijanovih podruma u smislu nacionalnoga vlasništva te je dato na upravljanje Gradu Splitu.  

- Riješili smo sto godina dugu pravnu zavrzlamu koja će sada omogućiti bolju brigu o baštini po uzoru na slične modele koje imamo u drugim hrvatskim gradovima koji su također upisani i UNESCO-ov popis svjetske baštine - istaknuo je premijer.

Komentari (18)
  • Kad veleizdajnik prica o demografiji mogu samo uzet rolu toaletnog papira i otic na wc

    10. 5. 2019,   12:04
  • Na stranu sto ce sve te "kvlitetne" demografske mjere placati, a time jos vise biti opterecen realni gospodarski (ostaci industrije i poljoprivrede, turizam, usluge) sektor koji nesto i privrejuje, u vidu novih poreza, nameta, novih propisa krsenje kojih nosi i sada preskupe globe,,, jer kad se drugima DAJE to mora netko i platiti,,,, I bez toga, badave sve to! I dalje necemo biti dovoljno bogati kao Austrijanci, Svicarci, Danci,,,,,,, da bi imali po jedno djete, a jos uvijek nismo dovoljno siromasni da bi imali sedmero, 9smero, djece kao Albanci, Arapi, Pakistanci,,,,, Jos k tomu dodajmo vrijednost obecanja hrvatskih politicara cija vrijednost odgovara vrijednosti palog snjega 2009te.........Usput, jedine prave demografske mjere koje bi imale sanse za kakav takav uspjeh su porezno i administrativno rasterecenje (smanjivanje hrpetine administrativnih propisa za barem 2/3) gospodarstva koje obuhvaca gorenavedene ostatke industrije i poljoprivrede, obrtnistvo, turizam i usluge, koji bi roditeljima mogli onda mogli isplacivati place u skladu sa zivotnim troskovima, dostatne za neki normalni zivot i odgoj djece. Sve ostalo su price za one koji vjeruju u postojanje snjeguljice i 7 patuljaka.

    10. 5. 2019,   12:19
  • pričan ti priče,lovačke priče...

    10. 5. 2019,   12:25