Obavijesti

News

Komentari 51

Idući tjedan Sabor će glasati o četiri do pet novih ministara?

Idući tjedan Sabor će glasati o četiri do pet novih ministara?
1

Danas se neće održati Odbor za Ustav koji bi kao matični trebao o Malenici raspravljati, a to znači da niti nema glasovanja o novom ministru

VIDEO

Na sjednici Kluba HDZ-a premijer Andrej Plenković predstavio je danas novog ministra uprave Ivana Malenicu. 

- Odlučio sam da za novog ministra predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave. Mislim da je odličan izbor i osvježenje, kazao je jučer Plenković nakon što je otkrio ime vjerojatnog Kuščevićeva nasljednika.

Novi ministar uprave: Premijer predložio Ivana Malenicu (34)
Novi ministar uprave: Premijer predložio Ivana Malenicu (34)

Danas se neće održati Odbor za Ustav koji bi kao matični trebao o Malenici raspravljati, a to znači da niti nema glasovanja o novom ministru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako neslužbeno doznajemo, izvanredna sjednica Sabora bit će u idući četvrtak ili petak. Na njoj bi zastupnici mogli glasovati o četiri do pet novih ministara.

Plenković bez komentara, Bačić: Klub jednoglasno za Malenicu

Iako je bilo najavljeno da će izjavu nakon kluba dati premijer Plenković, on se predomislio uz opasku da je sve o novom kandidatu za ministra uprave rekao jučer. . 

Novinarima se obratio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić te izvijestio kako je saborski klub dao potporu Ivanu Malenici kao kandidatu za novog ministra. 

- Kao što je to predsjednik Vlade najavio potrebna su kadrovska osvježenja u Vladi. Natom tragu je i Ivan Malenica. On je pravnik i stručnjak te ispunjava sve potrebne reference za ministra - rekao je Bačić. 

Tvrdi da se o promjenama u drugim ministarskim pozicijama na klubu nije raspravljalo.

- Dogovoreno je da će se do kraja mjeseca sazvati izvanredna sjednica Sabora na kojoj bi odlučivali i imenovanju novih ministara u Vladi - poručio je Bačić.

Nije želio odgovoriti koliko će se ministarskih mjesta obuhvatiti rekonstrukcijom Vlade.  

- Kao što znate predsjedništvo HDZ-a dalo je potporu predsjedniku Vlade da nakon analize po ministarstvima predloži rekonstrukciji. Na klubu nismo raspravljali o broju ministara koji bi bili razriješeni. Premijer ima potporu kluba da sam predloži predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima i klubu broj ministarstava - kazao je.

Iako je u četvrtak većinu dana bio na sastanku u Vladi zajedno s predsjednikom Sabora i premijerom u Banskim dvorima, Bačić nije želio odgovoriti o broju ministara kojima bi se premijer trebao zahvaliti na suradnji te je samo poručio da će o točnom broju ministara "za par dana ili do kraja mjeseca odlučiti premijer". 

Može li se izvanredna sjednica Sabora očekivati do kraja idućeg tjedna, Bačić poručuje:  

- Ne bih do kraja bio siguran. Pretpostavljam da će idućih desetak dana sve biti riješeno - rekao je šef kluba HDZ-a. 

Postavilo se pitanje ima li ministar državne imovine Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke s obzirom na afere, a Bačić je samo uzvratio da "o statusu svakog pojedinog ministra odlučuje premijer". Potvrdio je i da je u četvrtak, pije premijerove objave o novom kandidatu za ministra uprave, obavijestio koalicijske partnere. 

- Dali su podršku novom ministru - kazao je.

Bačić je prokomentirao izjavu partnera Darinka Kosora (HSLS) da bi se s rekonstrukcijom Vlade ne treba žuriti te da bi za taj posao trebalo uzeti vremena do jeseni.

- Stav HDZ-a i većine koalicijskih partnera je da treba čim prije napraviti rekonstrukciju - zaključio je Bačić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora