Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: Proširenju EU treba pristupiti 'realno i trezveno'

Komentari (30)
 • Već na početku mog komentara moram neke stvari pojasniti. Mrzim zločince svih vrsta, ali najviše mrzim zločince protiv mog naroda, no odmah se moram pitati smijem li ja mrziti cijeli narod ili ipak trebam diferencirati pa dobro da diferenciram…..Srbe ne volim, a poglavito onaj dio koji je nanio toliko boli mom narodu, ne volim ni one koji su mirno čekali te niti jednu riječ nisu izustili protiv tih zločina, oni su također likovali sa onom zločinačkom većinom, ne volim ni pupovca, i ostale bukače u mojoj domovini, niti njihovog jerineja jednog od najvećih HUŠKAČA, ali u Božje ime, mi smo ipak susjedi. Zasigurno nisam za članstvo ovakve Srbije u EU, NATO, no opet se moramo suočiti s realnošću i pustiti mogućnost da se jednom i taj „nebeski narod“ smije i može socijalizirati. Baš iz tih razloga podržavam razumne korake da se omogući približavanje i tog naroda europskoj civilizaciji, ne zaboravimo da oni nikada nisu ni imali priliku da se civiliziraju, ne pravdam ih, nikako, ali mislim da su čak i oni zaslužili da im se pruži prilika da se promijene/ civiliziraju. Vjerujem da je u tom smislu potrebno raditi i reagirati, ali jasno reći da nitko ne može dobiti Freibillette pa ni ta još uvijek prikraćena država.

  6. 7. 2019,   09:18
  • S eu bi se nekako slozio, ali ne ovako kako je sad niti bi se slozio s ukidanjem granice, Kune, osnivanjem trece jugoslavije tj eugoslavije s centalnim stabom u bruxellesu. Puno je krvi prolij=veno kroz stoljeca i puno ih je dalo svoje zivote da sami odlucujemo o svojoj sudbinu u svojoj drzavi, pa kad smo to ostvarili darovali je pa ce izbrisat granice, ukinut Kunu, nametnit kulturu, necije moralb]ne istale vrijednosti protiv volje vecinske tihe vecine unjesto ukidanja granica i valute treba jos uvest gospodarski pojas i ako treba vize za neke kojima ne mozemo vjerovat pa da ne setaju po Hrvatskoj bez dozvole a neki ne pustit u Hrvatsku.

   7. 7. 2019,   05:18
  • Cijenjeni mestar, puno toga si naveo što i sam mislim, ali eto neke promjene su se desile, a mi naše slobodne Hrvatske nismo ni postali svjesni, a kamo li ju uživali. Te asocijacije su izgleda morale doći, NATO u svakom slučaju pa ni EU u izvornom obliku nije loša ideja.....ALI?! Da, gospodarski pojas, to je jako bitno i to što prije, neka se to razgraniči i prije eventualnog raspada EU-a. Osobno mislim da se vizni režim MORA mijenjati, ali i državljanstvo preispitati (očito je bilo puno nejasnih ili čudnih radnji po tom pitanju), kada samo čitamo crnu kroniku postaje nelagodno od likova koji nas sramote doma ali i u inozemstvu. Moja velika želja bi bila da Hrvatska rasčisti sa Balkanom i Bizantom, to nije naše, ni karakter ni kultura. Budi pozdravljen.

   7. 7. 2019,   08:24
  • Vidim da si dobro informiran/a, znas i razumis. Ja to ne mogu tako lijepo sastavit ali mislim da je eugoslavija puno opasnija i gora nego sto je bila jugoslavija za nas hrvate i Hrvatsku. Jugo armije, cetnika i beograda nekako smo skinuli s vrata, osmajlija kako tako ali eugoslava i bruxellesa necemo jedino ako se ne raspadne kao komunisticke drzave devedesetih. I sto i ako se raspadne kad ce sve vratit traktoriste plus naselit druge i kako ce mo ih se rijjesit kad se svi udomace a mi postanemo manjici u svojoj drzavi. Kad vidim ove nase( ops neznam ciji su) politicare klimavce nikoga se vise ne bojim nego njih. Oni su opasniji za Hrvate nego strani jer su oni produzena ruka isto kao sto je nekad bio tahi.Vec sam davno napisao da ce mo bit kako kaze predsjednica narginalci u svojoj drzavi i tesko ce mo prezivit u liberalnoj globalizac nego necije ime zaokruzimo na izborima domacim i buxelles. Crveno svijetlo je trebalo upalit odmah poslije rata prije privatizacije, devastacije, pljacke, prisvajanja tj raspodjele drzavne imovine podobnjacima i prodaja za 1 kunu. Sad je vec skoro kasno jer su se toliko ukorjenili u sve drzavne institucije levo i desno partijsko krilo pa pomazu jedni drugima da zadrze vladavinu.Jredina nam je nada da prezivimo je 4 mil u dijaspori.

   7. 7. 2019,   10:12
 • Sad kad je prilika da se Srbija pritisne za nestale, stetu i pljacke, on glumi dobrotvora. Na cijoj je on strani i valjda zna kaj Hrvati misle o njegovim namjerama?

  5. 7. 2019,   19:21
  • Pa na strani Srbije je,,zato i stiti srpske ratne zlocince po Vukovaru i slavoniji,,a i kad je to molim ljepo plenki i Hdz bili na strani hrvatske,,mi hrvati smo samo njihov bankomat,ljudi za izrugivanje,laganje i pravljenje budala.Pa Hdz je glavni pobornik i navijac u Eu da srbija sto prije dode u Eu,,pa toliko vole srbe da cak i koaliraju snjima,,onda je sve jasno tko je na cijoj strani.

   5. 7. 2019,   19:37
  • Sva sreca pa je tu ostatak EU koji ih nece pustiti niti skoro.

   6. 7. 2019,   09:52
 • Za Hrvate nisi ništa pozitivno napravio, probaj za srbadiju. Obični si dvoličnjak.

  6. 7. 2019,   09:12
 • Ništa nisi napravio u evropi.

  5. 7. 2019,   21:25
 • E, procitali su balkance u bruxellesu nista im od trece jugoslavije bar jos za neko vrijemem tesko da ce sama pejcinovic to uspjet sama izvest.

  5. 7. 2019,   20:44
 • Trezveno nije riječ iz književnog hrvatskog jezika...

  5. 7. 2019,   20:56
 • A ne kao do sada što se svemu pristupalo...

  6. 7. 2019,   00:42
 • Čovječe i ti si svijestan što si napravio. Sad ćemo tek biti ne na kraju nego ispod crte. Nisi uspio u EU gdje si mislio , izrazit ću se ljepše, otići, ne bi ti smetalo da ostavljaš zemlju u kaosu, a to me na nešto podsjeća, također i KGK, izmaklo vam, ali postoji ono najvažnije. Narodu, kojim ste priuštili ovaj kao, prije svehga nepoštivanjem Ustava je dosta, najbolje bi bilo da odete. Ono što je najvažnije vi svaki dan prikazujete kako radite za sebe, a ne za narod. Nije vam dosta da ste i gubite povjerenje, sve što radite je kaos. Podijelili ste narod i na činjenicama koje cijeli svijet štuje vi gradite karijere, da, biti ćete upisani, a vaša će pokoljenja to nositi na leđima. Da, neminovno je povijest se ponavlja.

  7. 7. 2019,   08:48
 • tako je, korak po korak. prvo da vučićevi radikali postanu punopravni članovi evropskih pučana. onda će te tajani, vučić i ti moći zajedno plesati kolo u briselu.

  6. 7. 2019,   10:48
 • gadite mi se..

  5. 7. 2019,   21:05