Obavijesti

News

Komentari 8

'Plenković se sitnim igricama pokušava izvući iz problema'

'Plenković se sitnim igricama pokušava izvući iz problema'

Zastupnik SDP-a stava je da bi sindikati odustajanjem od referenduma izdali građane koji su im dali potpis za referendum o mirovinskoj reformi. Pošteno bi, kaže, bilo da se referendum provede.

VIDEO

Vlada najavom da ide u pregovore sa sindikatima oko mirovinske reforme se pokušava izvući iz jedne od mnogih nevolja u koje je upala, a Andrej Plenković se tim sitnim igricama pokušava izvući iz problema, ustvrdio je Gordan Maras (SDP). 

- Nakon što su potrošili naš novac na oglašavanja i napravili reformu koja je evidentno loša i nema potporu građana, žele vratiti priču i dogovarati se sa sindikatima. Mislim da je prema 700.000 sugrađana pošteno da se referendum provede i da nakon toga vidimo kako je podrška građana Andreju Plenkoviću i HDZ-u - kazao je. 

U slučaju da sindikati odustanu od referenduma Maras poručuje da bi time izdali građane koji su im dali svoje potpise. 

Kuščević: Vlada želi dijalog sa sindikatima o mirovinama
Kuščević: Vlada želi dijalog sa sindikatima o mirovinama

- Nadam se da sindikati ni ne pomišljaju na to da povuku priču oko referenduma. Neka građani kažu svoje, a nakon toga neka Vlada snosi političke konzekvence i daje nove prijedloge hrvatskim građanima - izjavio je. 

Maras vjeruje da će vladajući će igrati i na Ustavni sud i na sve što misle da može spasiti njihovu kožu, uključujući i pritiske na neovisne institucije poput Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, DIP-a ili Etičkog povjerenstva. 

- Očekujem snažan Plenkovićev pritisak preko svog mentora Šeksa na kuma u Ustavnom sudu da bi se osiguralo da se referendum na provede. Nadam se da će ustavni suci slušati razum i glas naroda te omogućiti ljudima da se izjasne o temi za koju su potpisali za referendum - kazao je. 

Umirovljenje sa 67: Plenković šalje referendum na Ustavni
Umirovljenje sa 67: Plenković šalje referendum na Ustavni

Budući da nema pravnih lijekova u slučaju Fimi medija, a ništa se ne događa ni oko brojnih procesa vezanih uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, zastupnik SDP-a ima dozu sumnje u one institucije koje bi trebale štititi njegova, ali i prava građana. 

- Ako HDZ koristi sve moguće institucije da bi vladao ovom zemljom s 22 posto podrške građana, onda će napraviti sve da zaustavi ovaj referendum, pa, bude li potrebno, koristeći i veze iz 90-ih u pravosuđu kako bi to omogućio. To je moj osjećaj, a nadam se da će me Ustavni sud demantirati. Ja se cijeli politički vijek borim da kumske veze u politici ne rade - rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a