Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: Troškove prijevoza invalida rješavamo ozbiljno

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio je da će 16. srpnja biti isplaćen regres državnim i javnim službenicima i namještenicima u iznosu od 1250 kuna.

Vlada je donijela zaključak kojim se brodarima daje preporuku za oslobađanje troškova prijevoza za invalide, a on će vrijediti do donošenja novog zakona na jesen, Premijer Andrej Plenković poručio je da je Vlada izrazito osjetljiva za problematiku osoba s invaliditetom. 

Prijedlog Arsena Bauka, koji je predviđao, oslobađanje plaćanja prijevoza da djecu s poteškoćama u razvoju, Plenković je nazvao politikantskim. Ustvrdio je da je Vlada zaključkom, ovom problemu pristupa na cjeloviti način. 

Supetar: Prosvjed za besplatni trajekt za djecu s poteÅ¡koćama u razvoju 'NEŠTO ZBILJA VAŽNO' Prosvjed na Braču: 'Djeca na terapije trebaju ići besplatno!'

- Rješavao ovo pitanje na najbolji mogući način i ne podliježemo populizmu, politikantstvu nego odgovorno i ozbiljno radimo posao - poručio je Plenković. 

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predstavljen je novi sustav naplate cestarine u RH | Autor: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Besplatan prijevoz osigurat će se za osobe s invaliditetom kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta 80 posto ili više, hrvatske ratne vojne invalide sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem, invalidi s tjelesnim oštećenjem vida od 100 posto, gluhoslijepima sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem te osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju kojima je utvrđen III. ili IV. stupanj funkcionalnog oštećenja bez obzira na prebivalište kao i onima na otocima. Troškova prijevoza bit će oslobođeni i automobili kojima se sve navedene kategorije invalida  prevoze te njihovog pratitelja.   

Zagreb: Sabor nastavio sjednicu raspravom o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga ZAKON U RUJNU NA VLADI Butković: Vlada će zaključkom riješiti prijevoz svih invalida

- Zakon uskoro ide u postupak javno savjetovanje kako bi u rujnu bio na Vladi, a u listopadu se našao u Saboru - rekao je ministar prometa Oleg Butković

Premijer je siguran da će ovim zaključkom biti svi zadovoljni. Na sjednici Vlade premijer je najavio da će 16. srpnja biti isplaćen regres državnim i javnim službenicima i namještenicima u iznosu od 1250 kuna. Odbačeni su navodi iz interpelacije 20 zastupnika o radu odnosno nečinjenju Vlade u vezi produljenja moratorija na prodaju zemlje strancima.

Komentari (24)
  • kaže anemični: ako razborito ljenčarim mogu cijeli dan provesti, a da ništa ne uradim

    11. 7. 2019,   15:08
  • snaga hadezea koja nema cilja, majka je neradnika

    11. 7. 2019,   15:06
  • Troškove prijevoza djece invalida i invalida ne treba rješavati ozbiljno nego jednostavno i odmah - besplatnim prijevozom i ..... točka!

    11. 7. 2019,   13:40