Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: 'Za brodogradilišta su zainteresirani i drugi akteri'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se na posjet Povjerenice za tržišno natjecanje Margrethe Vestager Vladi zbog stanja u Uljaniku i 3. Maju.

Premijer Plenković u subotu je podsjetio da plan restrukturiranja nije radila Vlada nego uprava Uljanika koja je izabrala konzultante, ali i strateškog partnera. Dodaje da je Vlada davala inpute kako da se plan poboljša i nakon toga je poslan u Europsku komisiju gdje se još uvijek analizira, piše N1

VRAG JE U DETALJU Sve je transparentno osim pozadinskih dogovora u Vladi

- Komisija očekuje dorade toga plana, budući da je udio države prevelik u odnosu na ono što je prihvatljivo na europskoj razini. Na tom tragu očekujemo da se radi na doradi plana, izjavio je premijer i otkrio da postoje i 'neki drugi akteri koji su zainteresirani za brodogradilišta.' 

Zagreb: Konferencija za medije MOST-a nezavisnih lista MOST: 'Tražimo hitnu sjednicu Sabora o opstanku brodogradnje'

On je također podsjetio da je Vlada osigurala sredstva za plaće za srpanj i kolovoz te da će u Puli u četvrtak nastojati vidjeti koji je model održiv za funkcioniranje brodogradilišta te kako su zainteresirani akteri 'i domaći i strani'. 

Komisija će uskoro poslati preliminarne neformalne komentare na plan restrukturiranja, otkrio je Plenković. 

Komentari (17)
  • Naravno da ima zainteresiranih, koji će u škveru nastaviti sa gradnjom. Hotela, apartmana, bungalova, kockarnica....

    8. 9. 2018,   17:27
  • pljenkovic ce vam prodati cijelu zemlju najboljem ponudacu.Prvo ju je unistio a onda rasprodao u bezcijenje.A poslje ce u brusselsu hladit jaja onom junkeru i primati ga od njega junacki.

    8. 9. 2018,   20:06
  • Sto kaze u biti Plenki boy?Eto vlada je sve uradila sto je do nje....Dala novac za restruktuiranje...upute...super.I jos je ostao problem EU-a...da odobri....ceo proces.I zakljucak....vi Hrvati imate super premijera ali eto ne zavisi sve od njega....uprkos ogromnoj kolicini dobrih namera...vec i od EU-a od kojeg novca Hrvatska prezivljava svoj pad...valjda da ne bi bio brzi?I time Plenki pere svoje ruke i cistog obraza ce vam opet reci kako su pozari po Dalmaciji atraktivni za gledanje....Capterom doleteo i sopstvenim ocima vidio...Nista nije slucajno na ovome svetu....osim vulkana,tornada...zemljotresa...a na sve ostalo se moze uticati....Ako Plenki ne moze....birajte onog ko moze...pa iz bilo koje partije....jer sadasnji trenutak Hrvatske trazi pametne ljude i pametne odluke a ne lazi i manipulacije....Zar vam nije to pre.urcilo vise????!!!

    8. 9. 2018,   16:51