Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plenković: 'Za brodogradilišta su zainteresirani i drugi akteri'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se na posjet Povjerenice za tržišno natjecanje Margrethe Vestager Vladi zbog stanja u Uljaniku i 3. Maju.

Premijer Plenković u subotu je podsjetio da plan restrukturiranja nije radila Vlada nego uprava Uljanika koja je izabrala konzultante, ali i strateškog partnera. Dodaje da je Vlada davala inpute kako da se plan poboljša i nakon toga je poslan u Europsku komisiju gdje se još uvijek analizira, piše N1

VRAG JE U DETALJU Sve je transparentno osim pozadinskih dogovora u Vladi

- Komisija očekuje dorade toga plana, budući da je udio države prevelik u odnosu na ono što je prihvatljivo na europskoj razini. Na tom tragu očekujemo da se radi na doradi plana, izjavio je premijer i otkrio da postoje i 'neki drugi akteri koji su zainteresirani za brodogradilišta.' 

Zagreb: Konferencija za medije MOST-a nezavisnih lista MOST: 'Tražimo hitnu sjednicu Sabora o opstanku brodogradnje'

On je također podsjetio da je Vlada osigurala sredstva za plaće za srpanj i kolovoz te da će u Puli u četvrtak nastojati vidjeti koji je model održiv za funkcioniranje brodogradilišta te kako su zainteresirani akteri 'i domaći i strani'. 

Komisija će uskoro poslati preliminarne neformalne komentare na plan restrukturiranja, otkrio je Plenković. 

Komentari (17)
  • Naravno da ima zainteresiranih, koji će u škveru nastaviti sa gradnjom. Hotela, apartmana, bungalova, kockarnica....

    8. 9. 2018,   17:27
  • pljenkovic ce vam prodati cijelu zemlju najboljem ponudacu.Prvo ju je unistio a onda rasprodao u bezcijenje.A poslje ce u brusselsu hladit jaja onom junkeru i primati ga od njega junacki.

    8. 9. 2018,   20:06
  • lopov vas samo laže i mulja

    8. 9. 2018,   20:23