Obavijesti

News

Komentari 161

Plenković kaže da ima potpise, a u Mostu su proglasili šutnju...

Plenković kaže da ima potpise, a u Mostu su proglasili šutnju...
1

Imat ćemo više nego dovoljan broj potpisa, to je sasvim izvjesno, rekao je Plenković, ali poručuje kako mu je prioritet Vlada s Mostom. Most je, pak, odlučio šutjeti do daljnjega

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da imaju dovoljno potpisa potpore njemu za mandatara. 

- Imat ćemo više nego dovoljan broj potpisa, to je sasvim izvjesno. No, moj je prioritet i stav Nacionalnog vijeća HDZ-a je bio da stvaramo Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina. Svi ostali su dobrodošli - kazao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a. 

Smatra kako su potpisi niza saborskih zastupnika i stranaka signal njihova dobrog osjećaja da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna stabilna parlamentarna većina i Vlada.  

- Cijenim sve one koji su u tom smislu spremni dati potporu uoči odlaska na konzultacije kod predsjednice Republike - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plenković nije konkretno odgovorio na pitanje jesu li Mostu ponudili rotirajuće mjesto predsjednika Sabora. Rekao je kako će prvo Mostu prepustiti da prijedlog koji je bio na stolu prvo razmotre u okviru njihova Nacionalnog vijeća. Najavio je i da će Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće sutra izvijestiti o pregovorima i nakon toga dogovoriti paket

Upitan je li HDZ spreman, i po cijenu prekida pregovora s Mostom, ne odustati od mjesta čelnika Sabora, odgovorio je da uopće nema takve napetosti.  Drži kako u pregovorima s Mostom uopće nisu u situaciji koja bi bila neka tenzija i koja bi dovela do nečega što ne bi bio dogovor.  Danas se u HDZ-u nastavljaju pojedinačni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina. 

S druge strane, Most je potvrdio da će Nacionalno vijeće održati telefonsku sjednicu, ali su odlučili proglasiti 'šutnju prema medijima do daljnjega'.

- Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista imat će telefonsku sjednicu o temi daljnjeg tijeka pregovora s Hrvatskom demokratskom zajednicom i eventualnog sastavljanja nove Vlade Republike Hrvatske. Izjava za medije do daljnjega neće biti. O svakoj promjeni bit ćete pravovremeno obavješteni - stoji u kratkom priopćenju Mosta.

Očekuje se kako će se Petrov i Plenković susresti u petak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a