Obavijesti

News

Komentari 7

Pletenice svoje preminule kćeri Lenke poklonila je 'Kosi ljubavi'

Pletenice svoje preminule kćeri Lenke poklonila je 'Kosi ljubavi'
3

Ženi iz Pule kći je preminula od raka, a odluka da daruje njezinu kosu nije bila lagana. Izrada vlasulje košta 6500 kn, što znači da su i vlasuljarke “donirale” radne sate...

VIDEO

Poštovani, teško se rastajem s kosom moje curice koje više nema, ali znam da bi je veselilo da može nekome pomoći. S puno ljubavi poklanjam njene pletenice! Vama hvala što pomažete, potresna je poruka koja je ovih dana stigla na adresu udruge Kosa ljubavi.

Ovo je trenutak u kojem ne možeš ostati sabran. Misliš - jednostavno je, ali ipak nije. Ovakve potresne ljudske priče ostave te bez daha i preko toga ne možeš samo prijeći kao da se ništa nije dogodilo. Poljulja vas i dotakne duboko iznutra – kazala je Biljana Bjelajac Poznić (31), koja je s prijateljicom Marijanom Čergar (28) iz Zagreba pokrenula udrugu Kosa ljubavi.

Prikupljaju kosu od koje rade besplatne perike za onkološke pacijente. Biljana kaže da primaju puno emotivnih poruka i najčešće se najveća tuga krije upravo u kratkim pismima poput ovoga. Ipak, priča nesretne majke sve članove udruge ostavila je bez teksta. Majka koja je poslala kosu svoje kćeri živi u Puli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kosa moje preminule kćeri sigurno će nekome pomoći. Godine su mi trebale da smognem snage i darujem kosu moje Lenke - kroz suze je kazala majka Marija Erak.

Njezina je kći prije 14 godina, kako je rekla, preminula od karcinoma jajnika. Imala je 39 godina, a Marija se i na sam spomen svoje jedinice nakon svih ovih godina rasplače. Zato nije bila spremna na osobni susret s novinarima, ali je u kratkim crtama u telefonskom razgovoru ispričala zašto se nakon toliko godina odlučila na ovu plemenitu gestu.

- Tuga i bol su i danas prejaki, shvatite me. Bila je divna osoba, uvijek spremna svima pomoći. Bila je arhitektica po struci i puna života. Nakon smrti supruga doživjela sam novi šok kad je preminula moja kći, vedra, vesela, optimistična i prekrasna. Htjela sam darovati njezinu kosu jer je to jedino ispravno i voljela bih kad bi znala da je nekoga kosa usrećila - rekla je neutješna žena.

Danas su joj, dodala je, prijatelji velika podrška. Lenkina će kosa, kao i ostala koja je pristigla tijekom ove godine na adresu Kose ljubavi, poslužiti za izradu perika za onokološke pacijente. 

Prednost imaju djeca i mladi. Zbog te su inicijative Biljana i Marijana dobile nagradu Ponos Hrvatske za 2015. godinu, a predano su nastavile raditi i dalje. Svatko može pomoći šaljući svoju kosu koja je minimalne dužine 20 centimetara, zdravu, opranu, suhu, a smije biti i obojena. Izrada vlasulje košta 5000 kuna za Kosu ljubavi, tako da su i financijske donacije itekako dobrodošle. 

Izrada vlasulje inače košta 6500, što znači da su i vlasuljarke “donirale” udruzi besplatne radne sate. 

Izrada jedne vlasulje traje od 80 do 110 sati. Adresa na koju ljudi mogu poslati svoju kosu za buduće vlasulje malih onkoloških pacijenata je: Ljudevita Posavskog 25 e, 10360 Sesvete. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina