Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plitvički branitelji su iskazali podrška ministru Ćoriću i Vladi

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Koordinacija braniteljskih udruga, ističe u priopćenju, da joj je stalo do očuvanja prirode i ljepote Plitvica, "želja, cilj i misija" joj je da se mladost zadrži na rodnoj grudi

Koordinacija braniteljskih udruga plitvičkog kraja iskazala je u subotu podršku ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću i hrvatskoj Vladi nakon imenovanja Tomislava Kovačevića ravnateljem NP Plitvička Jezera te pozvala na očuvanje Plitvica.

Vjerujući u ministrovu izjavu kako je odluku o Kovačevićevu imenovanju donio na prijedlog stručnog povjerenstva, ne možemo ne opetovati kako je krajnje vrijeme da se ovom hrvatskom dragulju dade, možda i posljednja šansa, da ostane zauvijek hrvatski nacionalni interes i „zdjela“ iz koje jedu mnogobrojna usta plitvičkog kraja, priopćila je Koordinacija.

Izuzetno joj je, ističe u priopćenju, stalo do očuvanja prirode i ljepote Plitvica, "želja, cilj i misija" joj je da se mladost zadrži na rodnoj grudi,  a ne da odlazi u svijet "zbog kaubojštine, bahatosti, nebrige tzv. lokalnih moćnika". 

 Nadajući se suradnji sa novim ravnateljom Kovačevićem, Koordinacija je uvjerena da uz njegovu podršku može ostvariti ključne ciljeve, a to su zaštititi Nacionalni park od zagađenja i uništenja. 

 

Komentari (40)
  • Svakom normalnom covjeku je stalo da se prirodno bogatstvo očuva

    6. 1. 2018,   20:23
  • Više ne smiješ ni paštetu otvoriti a da ti "branitelji" ne iskoče iz nje....

    7. 1. 2018,   08:46
  • Sve je to ološ,dojdeki su uništili ovu zemlju.

    7. 1. 2018,   08:55