Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plivao čak 12 sati do obale da prijatelju pozove pomoć

None Foto: 24sata/ilustracija 5

Ribara Johna Jarretta pronašli su živog nakon što je proveo 30 sati u moru. Spasio ga je kolega Michael Williams koji je plivao do obale po pomoć

Australski ribari John Jarrett (41) i Michael Williams (39) te kapetan broda Charlie Picton (40) krenuli su u srijedu loviti škampe. Dok su spavali u kabini, mreža im se zaplela o greben i oštetio im se trup broda. Koćarica "Sea Rogue" počela je tonuti te su se uskoro našli u moru prepunom morskih pasa. Michael Williams je uspio pozvati pomoć. Jarrett i Picton su se odlučili priljubiti uz pomični hladnjak i čekati pomoć. Williams je, pak, krenuo plivati prema obali. Plivao je punih 12 sati i prešao 13 kilometara. Našli su ga krvavog i polumrtvog na obali u New Brightonu, kraj Novog Južnog Walesa.
- Bio je iscrpljen, no sretan što je živ - kazao je Chris Walker, koji ga je pronašao. John Jarett je proveo 30 sati u moru prije nego što su ga spasioci pronašli. Iz helikopera su ga primijetili te dojavili ekipi s broda gdje se točno nalazi.
- Kad sam vidio helikopter, zadnjim snagama sam počeo plivati. Iako sam znao da su morski psi svuda oko mene, nastavio sam lupati rukama i nogama - rekao je John Jarrett. Još je nejasno kako se treći član posade, Charlie Picton, odvojio od svoga kolege. Za njim još tragaju, a u četvrtak kasno navečer privremeno su obustavili potragu. Williams i Jarett oporavljaju se u bolnici od iscrpljenosti, dehidracije i hipotermije.

Komentari (15)
  • Za svaku pohvalu tog poduhvata. Prijatelja se raspoznaje u nevolji, boga mi ti si ju dokazao i pokaza.

    29. 2. 2008,   10:17
  • Za njim još tragaju, a u četvrtak navečer su obustavili potragu....pa zar se ta rečenica, školovani moji novinari nikako ne da drukčije formulirati....

    29. 2. 2008,   10:38
  • Majstore svaka čast.

    29. 2. 2008,   09:58