Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pljačkali i u Zagrebu?! Bježali su, policajac ih prskao sprejem

None Foto: PIXSELL 13

Jedan pljačkaš prilikom uhićenja pokušao bježati pa su policajci morali upotrijebiti sredstva prisile. Policija je ukradeni nakit našla, a trećeg pljačkaša i dalje traže

Splitska policija otkrila je u srijedu nove detalje vezano oko pljačke zlatarnice u središtu grada. Rekli su kako su uhitili dvojicu, obojica muškaraca imaju 42 godine. Riječ je o Rusima. Trećeg pljačkaša i dalje traže, ali iz policije nisu htjeli otkriti da li je riječ o Hrvatu ili stranom državljaninu, no potvrdili su da znaju o kome se radi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Splitska policija nakon uhićenja pljačkaša: “pali” Rusi s gotovo sedam kilograma zlata!

Objavljuje 24sata Video u Srijeda, 13. studenoga 2019.


Iz policije su otkrili i detalje privođenja. Kako su istaknuli, pratili su svaki trag i provjeravali svaku informaciju te su sinoć u Strožancu i došli do razbojnika koje su potom priveli. Jedan pljačkaš prilikom uhićenja pokušao je bježati skokom kroz prozor, ali su ga uhvatil. Policajci su morali upotrijebiti sredstva prisile nad drugim koji je pružao otpor, odnosno policajac ga je morao poprskati sprejem.

Iz policije su otkrili kako su razbojnici ukrali oko 7 kilograma zlata vrijednog 1,6 milijuna kuna. Na konferenciji su izložili samo dio plijena, ali iz policije kažu da su pronašli sav nakit.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nije im jedina pljačka?

UHITILI PLJAČKAŠE SPLITSKE ZLATARNICE Ruski Pink Panther: Trojicu lopova odao zaboravljeni čekić?

Tijekom dana Rusi će biti privedeni pritvorskom nadzorniku. Policija je otkrila da su Rusi u Hrvatsku ušli prije dva mjeseca i bili su na području više županija. Sumnja se da su počinili još sličnih kaznenih djela, a jedno i na području Zagreba.

- Trenutno se u Strožancu obavlja pretraga apartmana u kojem smo pronašli počinitelje. Pitanje je hoćemo li još nešto pronaći tijekom te pretrage. S obzirom da smo ih jučer uhitili tek sada slijedi pravo kriminalističko istraživanje da utvrdimo stvarne okolnosti njihova dolaska. No, to je proces koji zahtjeva dugoročan rad policije - rekao je načelnik Hrvoje Boban.

UŽIVO: PLJAČKA ZLATARNICE U SPLITU Ovo je auto kojim su pljačkaši bježali i apartman gdje su bili...

Policija je rekla da im su im u pronalaženju pljačkaša pomogle i nadzorne kamere iz zlatarnice. Iz policije nisu mogli potvrditi, ali ni demantirati jesu li dobili dosjee o Rusima od ruskih policajaca.

Komentari (67)
  • Zašto policajci uopće nose onaj nespretan i težak komad čelika zvani pištolj a ne upotrebljavaju ga? Zbog nedorečenih zakonskih propisa o upotrebi?

    13. 11. 2019,   14:47
  • "Policajac ih prskao sprejem"Nivea ili Dove?

    13. 11. 2019,   14:53
  • A pa bas su profesionalci skroz !!!...to je moderno se nazivati Pink Panther vec i ako ukrades zvaku u Plodinama...

    13. 11. 2019,   14:55