Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pljačkao je kioske i trgovine, a onda pokušao orobiti bankomat

Posljednje razbojništvo dotični je počinio u srijedu, 13. veljače oko 10 sati, kada je u trgovini u Novigradskoj ulici uz prijetnju noža zatražio od 62-godišnje djelatnice novac

Djelatnici Policijske postaje Pula dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri razbojništva i jednu tešku krađu u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 29. siječnja do 13. veljače u centru Pule počinio četiri razbojništva uz prijetnju nožem. Prvo razbojništvo počinio je 29. siječnja oko 20.25 sati u trgovini u Ulici Kaštanjer, gdje je od dviju djelatnica dobi od 39 i 22 godine, kojima je zaprijetio nožem, otuđio nekoliko tisuća kuna. Potom je 3. veljače počinio dva razbojništva u kioscima u užem centru Pule.

Oko 17.40 sati je maskiran ušao u kiosk u Ciscuttijevoj ulici te je uz prijetnju noža od 38-godišnje djelatnice otuđio više stotina kuna. Nakon toga, oko 19 sati, ušao je maskiran u kiosk u Istarskoj ulici i ponovno uz prijetnju noža otuđio nekoliko tisuća kuna od 46-godišnje djelatnice.

Posljednje razbojništvo dotični je počinio u srijedu, 13. veljače oko 10 sati, kada je u trgovini u Novigradskoj ulici uz prijetnju noža zatražio od 62-godišnje djelatnice novac. Ona mu odbila ga dati te se pokušala obraniti,a počinitelj je tada otuđio cigarete i pobjegao iz trgovine, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko desetaka kuna.

Osim razbojništva, osumnjičenog se tereti da je pokušao počiniti i kazneno djelo teške krađe. U razdoblju od 26. do 28. siječnja, na gradskom parkiralištu na Trgu Nimfeja, pokušao je nasilno otvoriti vrata bankomata, no u tome nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.

Policija je intenzivno  tragala za počiniteljem te su ga u srijedu u poslijepodnevnim satima uhitili, a tijekom četvrtka će ga prebaciti u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Komentiraj, znaš da želiš!