Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pljačkaši su bili toliko brzi da policija nije stigla ni reagirati

None Foto: Dubrovački dnevnik 4

Filmska scena pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci odigrala se previše brzo da bi policajci stigli intervenirati, nisu niti uspjeli krenuti u potjeru jer je dvojac na skuteru već nestao s novcem

Još se traga za dvojicom pljačkaša koji su u ponedjeljak ujutro odnijeli oko 700 tisuća kuna s aerodroma u Čilipima. Razbojnici su bili dobro informirani te pripremljeni, dok "druga strana" nije očekivala takav prepad: zaštitare zračne luke Dubrovnik su presreli dok su izlazili iz automobila te išli prema zgradi Uprave. Dvojica su došli na skuteru ukradenom prošlog tjedna, a nakon kraćeg potezanja sa zaštitarom koji je nosio gotovinu, pljačkaš je ne skidajući kacigu uperio pištolj u njega i povikao da pusti kofer.

POGLEDAJTE VIDEO

Sve se odvijalo u ponedjeljak oko 7.40 sati na dijelu zračne luke u kojem nema putnika. Tu se samo servisne službe, uprava te na nekoliko desetaka metara od mjesta prepada i – aerodromska policija! Filmska scena pljačke se pak odigrala previše brzo da bi policajci stigli intervenirati, nisu niti uspjeli krenuti u potjeru jer je dvojac na skuteru već nestao.

DETALJI PLJAČKE U DUBROVNIKU Razbojnici uzeli 90.000 eura, a zaštitari nisu bili opremljeni?

Novac su zaštitari prebacivali iz 500 metara udaljenog putničkog terminala te duty free shopa koji se nalazi u novouređenoj glavnoj zgradi aerodroma Dubrovnik, do zgrade Uprave gdje su ga trebali položiti u blagajnu.

Možda je i zbog toga osiguranje bilo minimalno – niti su zaštitari imali oružje ili pancirke, niti je vikend utržak duty free shopa bio zaštićen bojom... Sve to govori u prilog teoriji da su pljačku izvršili dobro organizirani kriminalci te da će policija teško pronaći počinitelje, unatoč svjedocima i snimkama video-nadzora.

Komentari (4)
  • Pljačkaši dobro informirani?! Pa dobro da nisu u šukarama vozili novce. Srečom pa ih nisu pobili. Sve samo da bi se uštedilo malo love za spremnike sa bojom. Fuj.

    23. 10. 2019,   08:04
  • soli na rep...

    22. 10. 2019,   19:16
  • Po kampovima u "širem regionu" instruktori iz rusije ih uvježbavaju upravo za takve scenarije, pa čak i malodobnu djecu.

    22. 10. 2019,   18:45