Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pljačku počinio njegov dvojnik: Nevin bio u zatvoru 17 godina

None Foto: Policija 2

Svjedoci su razbojnika opisali kao Afroamerikanca ili Latinoamerikanca svjetlije puti sa zalizanom kosom. Iako je imao alibi za vrijeme zločina, Jonesa su uhitili i osudili jer ga je žrtva 'prepoznala'

Richard Jones proveo je 17 godina nevin u zatvoru zbog pljačke koju je počinio njegov dvojnik. Osuđen je za pljačku žene ispred trgovine Walmart 1999. godine. Napadač je žrtvi ukrao telefon. 

Svjedoci su razbojnika opisali kao Afroamerikanca ili Latinoamerikanca svjetlije puti sa zalizanom kosom. Iako je imao alibi za vrijeme zločina, Jonesa su uhitili i osudili jer ga je žrtva 'prepoznala', a kako je prije bio osuđivan dobio je visoku kaznu od 19 godina. 

Foto: Policija

Jones (desno), Amos (lijevo)

Nekoliko puta se žalio, ali sud ga je odbio svaki put. Napokon je oslobođen kad je njegov slučaj istražio Innocence Project, organizacija koja se već 26 godina bori za pravdu pogrešno osuđenih. Oni su pronašli pravog krivca, Jonesovog dvojnika, Rick Amos, koji je živio blizu spornog Walmarta. 

Naime, kako piše Daily Mail, Jonesovi cimeri iz ćelije su izgleda poznavali Amosa i govorili Richardu da nevjerojatno sliče. Žrtva pljačke više nije bila sigurna da je Jones njezin napadač kada je vidjela fotografiju obojice. 

Foto: Policija

Jones (desno), Amos (lijevo)

Jonesa su pustili na slobodu, ali Amos neće odgovarati jer je nastupila zastara. 

Richard sada trži odštetu od milijun dolara kako bi mogao početi život ispočetka, a ima i dvije kćeri (24 i 19) koje su odrasle bez njega pa ima puno toga za nadoknaditi.

Komentari (23)
  • Pljačka žene 17 godina zatvora. Pljačka države ljetovanje.

    3. 9. 2018,   07:14
  • Imas dvojnika i jos uz to nosite iste frizure. Bemte sreco 😆😆

    3. 9. 2018,   07:27
  • , treba tražit milijun po svakoj godini minimalno!!! Izgleda neki skroman dečko

    3. 9. 2018,   07:45