Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pljesnivi implantanti: Majka i njezina beba zamalo su umrli

<div> <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="https://www.facebook.com/debi.diorio.1/videos/985637561468568/"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/debi.diorio.1/videos/985637561468568/"><a href="https://www.facebook.com/debi.diorio.1/videos/985637561468568/"></a><p>I am appalled at my friend Anne Gudson Ziegenhorns removed breast implant. The company needs to know this</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/debi.diorio.1">Debi Diorio</a> on Thursday, 30 July 2015</blockquote></div></div> </div>
None Foto: Facebook

Majka dvoje djece 1998. godine zamijenila je silikonske implantate onima sa slanom tekućinom. Šest mjeseci kasnije počeli su njezini zdravstveni problemi

Anne Ziegenhorn (44) s Floride godinama je imala zdravstvenih problema prije nego su liječnici otkrili da su glavni krivac za to pljesnivi implantati u njezinim grudima od kojih je jedan i puknuo. 

Majka dvoje djece 1998. godine zamijenila je silikonske implantate onima sa slanom tekućinom. Šest mjeseci kasnije počeli su njezini problemi s umorom, bolovima, gubitkom vida i debljanjem, postala je letargična i čak osam mjeseci nije mogla govoriti. Uz to, njezin sin ozbiljno se razbolio kada ga je dojila, dječak je gotovo umro u dobi od 19 mjeseci zbog teške infekcije bubrega. Anne vjeruje kako su upravo pljesnivi implantati prouzročili bolest njezinog sina. Ziegenhorn kaže da ne bi stavljala implantate da je znala od čega su. 

Liječnici godinama nisu uspijevali otkriti što joj je iako se žalila na bol u desnoj dojci jer su joj rezultati mamografije bili uredni. 

Anne je posjetila više od 23 različita specijalista koji joj nisu mogli postaviti dijagnozu. Kad joj je dojka promijenila oblik Anne je otišla na mamografiju i spomenula tehničarima da joj dojka drugačije izgleda, oni su joj tada rekli da joj je još prije dvije godine prsnuo jedan implantat. Ziegenhorn je bila bijesna što joj to tek sada govore iako su znali cijelo vrijeme, ispričala je Anne za Daily Mail.

Anne se nije predala i nastavila je sama istraživati te je kontaktirala doktoricu Susan Kolb koja se već susrela s tim problemom. Rekla je Anne da ima bakterijsku infekciju i infekciju od plijesni. Odmah je pacijentici dala antibiotike i Anne je ubrzo opet bila na operacijskom stolu gdje su joj liječnici uklonili pljesnive implantate. 

Doktorica Kolb upozorava pacijente koji daju ugraditi implantate da ih mijenjaju bar svakih osam do 15 godina jer svi implantati štete organizmu. 

Ziegenhorn sad ponovno ima samo svoje prirodne grudi i odlučila je svoj primjer proširiti svijetom i upozoriti sve koliko implantati mogu biti opasni.

Komentari (37)
  • sve se to desavalo 1998 godine dok je mali imao 19 mjeseci-skoro dvije godine ...od tad je proslo 17 godina...a on sad ima 12!?!??!?!!?

    9. 12. 2015,   22:47
  • Bem ti sve,,pa to gospođe mijenjaju kak ja gume na bubi,,valjda imaju i zimske i ljetne..

    9. 12. 2015,   22:41
  • Sto dogadjaj iz 1998. radi medju vijestima na kraju 2015.????!!Ako i uzmemo u obzir ove 2 godine zbog pretranga i konzultacija opet se kasni sa vijescu od 15 godina.Da li je to netko pisao nesto iz internetske pretpovijest???U sto se to danasnje novinarstvo pretvorilo????

    9. 12. 2015,   23:21