Obavijesti

News

Komentari 180

'Ploče braniteljima trebaju biti, ali ne s fašističkim obilježjima'

'Ploče braniteljima trebaju biti, ali ne s fašističkim obilježjima'

Štromar je izrazio žaljenje što se o toj temi puno više govori nego o braniteljima koji su 90-tih dali živote za obranu Hrvatske. "Oni zbog svoje žrtve zaslužuju više pozornosti", naglasio je potpredsjednik Vlade

VIDEO

Potpredsjednik Vlade HNS-ovac Predrag Štromar komentirao je u utorak HOS-ovu ploču u Jasenovcu s ustaškim pozdravom Za dom spremni  poručivši kako "ploče braniteljima trebaju biti, ali ne s fašističkim obilježjima" te da ne žele u javnim prostorima Hrvatske "takav poklič" kakav je na ploči u Jasenovcu.

Dodao je i kako je rješavanje tog pitanja dogovoreno s premijerom Andrejom Plenković koji će "to učiniti ne zbog sebe ili stranke već zbog svih građana".

Štromar je izrazio žaljenje što se o toj temi puno više govori nego o braniteljima koji su 90-tih dali živote za obranu Hrvatske. "Oni zbog svoje žrtve zaslužuju više pozornosti" naglasio je tijekom posjeta Učeničkom domu Čakovec gdje je  zajedno s korisnicima potpisao Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'.

Vrijednost ugovora koji su potpisani s pet odgojno-obrazovnih ustanova je 27 milijuna kuna, od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kojem je on na čelu financira 60 posto. Štromar je tom prigodom izjavio kako je ovo drugo takvo potpisivanje u kratkom roku, a međimurske ustanove su se na visokom mjestu našle zbog odlično pripremljene dokumentacije. Poručio je kako nije samo riječ o energetskoj obnovi objekata već će tom prilikom ti objekti postati ljepši, ugodniji za rad i život. Govoreći o projektima obnove odgojno-obrazovnih ustanova kazao je kako je za tu namjenu osigurano 350 milijuna kuna. "Energetske uštede koje moraju biti barem 50 posto, a po onom što sam vidio ovdje to će biti i više, mogu se iskoristiti za ulaganja u nove škole, nove učionice i nove laboratorije" rekao je. Dodao je i kako će većinu radova obavljati mala lokalna poduzeća i obrti čime se stvara nova dodana vrijednost. Međimurski župan Matija Posavec prilikom potpisivanja rekao je kako će se i preostalih 40 posto sredstava prijaviti na fondove Ministarstva regionalnog razvoja i time drastično smanjiti iznos za osnivača. "Ovo je veliki dan za nas jer potvrđuje našu odrednicu usmjerenja prema zdravstvu i školovanju. To smo radili tijekom prošlog, a radit ćemo i u ovom mandatu" naglasio je Posavec. Ugovore s ministarstvom potpisale su osnovne škole iz Šenkovca, Donjeg Kraljevca i Selnice, Učenički dom Čakovec te radionice Graditeljske i tehničke škole u Čakovcu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.