Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plovili na remont pa potonuli: Spasili su dvoje brodolomaca

None Foto: Filip Brala/Pixsell

M. Š. (53) i njegova suputnica prevozili su jedrilicu iz Biograda prema Primoštenu. Jugoistočno od otoka Žirja u brod im je prodrlo more. Jedrilica je potonula, a posada se spasili prelaskom na brodski tender

Skiper M. Š (53) i njegova suputnica u petak su prevozili drvenu jedrilicu "MA" iz Biograda za Primošten na remont. Jugoistočno od otoka Žirja u brod im je prodrlo more te je jedrilica potonula.

Nacionalna središnjica za usklađivanje i traganje na moru je u 13.30 sati preko Obalne radio postaje Split primila poziv u pomoć. U akciji spašavanja sudjelovali su Lučka kapetanija Šibenik i Pomorska policija Zadar, čije plovilo je bilo najbliže, pa je odmah isplovilo prema mjestu nesreće.

Nakon kraće potrage brodolomce su pronašli dvije nautičke milje od Južne punte otoka Žirja na brodskom tenderu. Nisu ozlijeđeni. Prebacili su ih na policijski brod i prevezli na sigurno. Prema njihovim riječima jedrilica je potonula 0,5 do 2 milje jugoistočno od Žirja na dubinu od 80 do 110 metara. Za sada nije poznat uzrok potonuća. Tijekom havarije nisu zabilježeni nepovoljni vremenski uvjeti. O svemu su obavijestili i vlasnika broda.

Komentari (6)
  • Namjestili da shebu osiguranje.

    26. 3. 2016,   14:47
  • Pitanje za "novinara". Što znači prevozili jedrilicu. Da li su je ukrcali na šleper ili je jedrilica bila u teglju. I što je to brodski tender na koji su se ukrcali?

    27. 3. 2016,   11:25
  • nije ju dobro zavezao za jedrilicu

    26. 3. 2016,   16:24