Obavijesti

News

Komentari 46

Po 100 kn božićnice u Svetom Đurđu dobilo svih 300 krava

Po 100 kn božićnice u Svetom Đurđu dobilo svih 300 krava
1

Općina Sveti Đurđ iz svog je proračuna osigurala isplatu božićnica svim kravicama s područja općine. Svaka od 300 kravica dobila je po 100 kuna

VIDEO

Varaždinska županija jedinstvena je u Hrvatskoj po isplati dječjih božićnica koje je Grad Varaždin odlučio isplatiti svoj djeci s područja grada mlađoj od 18 godina. Ali to nije sve iz te županije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Općina Sveti Đurđ iz svog je proračuna osigurala isplatu božićnica svim kravicama s područja općine. Svaka od 300 kravica dobila je po 100 kuna.

- U ovoj lošoj situaciji svaka nam je kuna i pomoć dobrodošla. Sretan sam i to puno znači meni i obitelji te ćemo novac iskoristiti za oplodnju. Dobro je da se lokalna samouprava sjetila malo potpomoći i nas proizvođače mlijeka - rekao je Josip Kos iz obližnjeg Prileca, koji se uzgojem kravica bavi već 18 godina.

On trenutačno u svojim stajama ima 20 krava i 18 junica. Njegove su kravice, dakle, zajedno dobile 3800 kuna.

U općini ima 300 krava, te je odlukom načelnika Josipa Janya iz proračuna izdvojeno 30.000 kuna.

- Željeli smo barem malo stimulirati rad poljoprivrednika i pokazati im, kako god težak bio, da se njihov trud isplati. Ako i kada bude više novca u proračunu, izdvojit ćemo više za njih. Svojih 100 kuna dobila je svaka kravica u našoj općini. Dakle, i ona kućanstva koja imaju samo jednu ili dvije kravice isto kao i ona s više krava - rekao je Jany, načelnik općine Sveti Đurđ.

No ta općina, odnosno njezin načelnik, ne brinu se samo o kravama nego je i za svakog umirovljenika osigurala po 200 kuna božićnice. Načelnik misli i na studente. Tako će povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dodjeljivati jednokratnu novčanu potporu redovnim i izvanrednim studentima koji imaju do 28 godina.

Općina za svako novorođeno dijete jednokratno pomaže roditelje. Istina, iznos nije kao u Zagrebu, no i to je znakovito. Roditelji novorođenčad u 2016. godini od općine dobivaju 500 kuna jednokratne pomoći. A građanima organizira i besplatne preglede vida.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa