Obavijesti

News

Komentari 98

Po brzom postupku: Zbog 4 lipe dobio je opomenu HZZO-a

Po brzom postupku: Zbog 4 lipe dobio je opomenu HZZO-a
1

Josip Vukić morao bi platiti osam kuna bankarske naknade za dug u lipama. Supružnici kažu da bi lakše platili dug od 555 kuna nego četiri lipe poniženja

VIDEO

Platit ću ja ovaj račun. Ali ću doći u Finu s novčanicom od tisuću kuna i tražiti da mi vrate sve u lipu, revoltiran je Josip Vukić (68) iz Zadra. To je njegova jedina slatka osveta nakon što je od HZZO-a dobio dopis da mora platiti četiri lipe razlike za dopunsko osiguranje. Supruga Milica Vukić (67) otvorila je prva pismo, ali bez naočala, mislila je da je dug četiri kune. Otišla je u banku platiti račun.

- Službenica se uhvatila za glavu. Rekla je: ‘Gospođo, ovo je račun od četiri lipe’! Najprije me šokiralo, a onda mi je slabo došlo. Osjećala sam se jadno! Gospođa nije imala srca naplatiti mi osam kuna bankovne provizije za četiri lipe duga. I u pravu je, osam kuna je nama kruh za taj dan! - prepričala je Milica. Službenica joj je izlistala da su sve uredno plaćali i rekla da ode to platiti drugdje, ako želi. Revoltirani supružnici kažu da šest godina trajnim nalogom plaćaju dopunsko osiguranje.

- Kako im pada na pamet napisati dopis, priložiti uplatnicu i sve to poslati poštom da bi naplatili četiri lipe, a pritom su potrošili sto puta više novca za poštarinu, tiskanje, papir – kaže Milica. Supružnici kažu da bi lakše platili dug od 555 kuna nego četiri lipe poniženja. Iz HZZO-a su odgovorili da je Vukićev dug nastao zbog promjene cijene police, te se sitni dug stvorio nakon razmjene podataka s bankom.

- HZZO će preknjižiti uplate kod kojih se dogodio spomenuti dug čime će se izbjeći zaračunavanje kamate koje više neće teretiti osiguranike. Time će biti stornirano i dugovanje gospodina Josipa Vukića kao i dugovanje drugih osiguranika kojima se dogodio isti slučaj. Ispričavamo se gospodinu Vukiću zbog neugodnosti - odgovorili su iz HZZO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović